Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Ύμνοι” για τον Χρ. Σταϊκούρα από τον Πρόεδρο του Eurogroup (video)

Ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Paschal Donohoe μιλά  για την Ελλάδα και και αναφέρεται ειδικά στον  Υπουργό Οικονομικών της χώρας κ. Χρηστο Σταϊκούρα για τον οποίο με πολύ τιμητικά λόγια.  Αναφέρεται στην μέχρι τώρα ορθή διαχείριση των οικονομικών της χώρας και πορεία του λαμιώτη πολιτικού και αναγνωρίζει το έργο που παράγει.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

«Εδώ πρέπει να αναγνωρίσω τη δουλειά του Υπουργού Οικονομικών σας, του Χρήστου Σταϊκούρα. Το έργο που παράγει.

Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο και σημαντικό μέλος της Ευρωομάδας. Όταν μιλά για την ελληνική οικονομία, όταν μιλά για τις απόψεις του, για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τον ακούμε όλοι με προσοχή.

Δύο πράγματα έχει κάνει εντός της Ευρωομάδας εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού σας.

Το πρώτο είναι ότι πάντα εξηγεί την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Τις αλλαγές που επέρχονται. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο. Γνωρίζω πως υπάρχουν δυσκολίες για τους θεατές σας, αλλά είναι οι αλλαγές οι οποίες π.χ. αναγνωρίστηκαν από τη δυνατότητα των οικονομικών αγορών να δανείσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Αυτό στο οποίο επέμεινε ο Χρήστος είναι πως, ενώ εστίασε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και πρωτοστάτησε σε αυτή, έχει επίσης τονίσει τους κινδύνους τους οποίους η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Μίλησε από πλευράς συνοχής και οικονομικής προοπτικής. Εξαιτίας του και εξαιτίας μερικών άλλων κυβερνήσεων, μπορέσαμε να έχουμε τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αυτό παρείχε το πλαίσιο και την πρωτοβουλία, ώστε να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκχωρήσει κονδύλια άνω των 300 δισ. ευρώ για να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα στην ανάκαμψή τους από τον Covid-19.

Θέλω πραγματικά να αναγνωρίσω τη δική του συνεισφορά στη συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή οι δυο μας».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής της ΕΡΤ ”Συμβαίνει στην Ευρώπη”, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Paschal Donohoe:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι διαπιστώνει αδράνεια για την σχεδόν έτοιμη μελέτη που αφορά το 7ο μέχρι το 28ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου -Καρπενησίου.

Αναλυτικά το σχόλιο του Συντονιστικού: Η ανάθεση μελετών για το τμήμα Λαμία-Καρπενησι-Άγιος Βλάσης αποτέλεσε ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *