Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπ. Εξωτερικών προς Λιβύη: “Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας”

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου του, δίνει την απάντηση του στην ενέργεια της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης να αμφισβητήσει τις έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες, νότια της Κρήτης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα :

«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κάτι το οποίο άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.

Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα, τη χώρα σε εκλογές.

Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φρίκη – Πατέρας και γιαγιά βίαζαν 4χρονο και το βιντεοσκοπούσαν! Ανατριχίλα από την κατάθεση του παιδιού

38χρονος βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, μαζί  με τη γιαγιά – Αποκάλυψη -σοκ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *