Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπάτη: Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στις επιχειρήσεις του Ν. Ζιάκα

Οι Επιχειρήσεις εστίασης & διαμονής του Νικολάου Ζιάκα στην Υπάτη, προμηθεύτηκαν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής – Ε.Κ.Υ.Ζ., με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Ζιάκας για αυτή την σημαντική προμήθεια στον χώρο των επιχειρήσεων του:

Στην προσπάθεια να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στις δομές των επιχειρήσεων μας αλλά & στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης, προχωρήσαμε στην αγορά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) μέσω της ΕΚΥΖ (www.ekyz.gr), θωρακίζοντας την Ταβέρνα μας «Το Χάνι του Ζιάκα» αλλά και τον Ξενώνα μας «Αρχοντικό του Ζιάκα», ενισχύοντας παράλληλα το πολύτιμο έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

 

Μετά την τοποθέτηση του LIFE VAC στην Ταβέρνα μας (κατά της πνιγμονής) ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωση, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του.

Τον Εξωτερικό Απινιδωτή χειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι ως πιστοποιημένοι, οι οποίοι έχουμε εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και εφαρμόζουμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Είναι βασικό η απινίδωση να χορηγείται άμεσα μετά την καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, η κοιλιακή μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία. Εάν απινιδωθεί εντός του πρώτου λεπτού από την καρδιακή ανακοπή οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς είναι περίπου 70%. Για κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση, η επιβίωση μειώνεται κατά 7-10%. Εάν καθυστερήσει πάνω από 10 λεπτά, οι πιθανότητες επιβίωσης στους ενήλικες είναι κάτω του 5%.

Το κύριο μέλημα της διαχείρισης των επιχειρήσεων μας ήταν και θα παραμείνει η ασφάλεια και η προστασία των πελατών, των υπαλλήλων και των συνεργατών μας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέοι έλεγχοι – rapid tests σε Αμφίκλεια και Ζέλι

Έλεγχοι – rapid tests στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, το κλιμάκιο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *