Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λαμιέων, υπογράφηκε (14/04/2022), Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Λαμιέων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και του ερευνητικού εργαστηρίου Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο διευθυντής του HERON LAB Δρ. Γεώργιος Βελντές, με τη παρουσία του Εντεταλμένου σε θέματα Παιδείας Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Παπαχρήστου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, τα συνεργαζόμενα μέρη θα διοργανώνουν σε ετήσια βάση και για τα επόμενα πέντε χρόνια το θερινό σχολείο Διάστημα και Αστρονομία, με την ονομασία «ΔΙ.ΑΣ», με αντικείμενο το Διάστημα και την Αστρονομία για 25 μαθητές/μαθήτριες Λυκείου που θα προέρχονται από τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Το 1ο θερινό σχολείο ΔΙ.ΑΣ, θα πραγματοποιηθεί από 5 Ιουλίου 2022 έως και 8 Ιουλίου 2022.

Τις τρεις (3) πρώτες ημέρες, τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και πειράματα στο Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης και την τέταρτη στον χώρο του Ελληνικού Ραδιοτηλεσκοπίου THERMOpYlae στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» (ΚΔΕΘ) του ΟΤΕ, που βρίσκεται στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου θα πραγματοποιείται μια βραδιά αστροπαρατήρησης, με τη βοήθεια των μελών του Σ.Ε.Α.Φ., στο χώρο του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου Υπάτης, ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Η δαπάνη λειτουργίας του θερινού σχολείου «ΔΙ.ΑΣ.» καλύπτεται από το Δήμο Λαμιέων και όλες οι δράσεις του θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Σε μια εποχή που τα επιτεύγματα της διαστημικής επιστήμης πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο ο Δήμος Λαμιέων δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Λυκείου, να γνωρίσουν το συναρπαστικό κόσμο του διαστήματος και της αστρονομίας.

Παράλληλα, προσφέρει υποδομές και υπηρεσίες με στόχο τη δημιουργία ενός ζωντανού διαύλου επικοινωνίας, ανάμεσα στην τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ. Γεωργίου Βελντέ, ενός λαμπρού επιστήμονα στο συγκεκριμένο αντικείμενο , η μαθητική κοινότητα της πόλης θα μπορέσει να μυηθεί στα μυστικά του διαστήματος και να γνωρίσει την ακαταμάχητη έλξη του…».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Δευτέρα 30/1

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *