Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Υψηλό το ποσοστό ανοσίας των κατοίκων της Μαλεσίνας, που υποβλήθηκαν στον έλεγχο ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19

Ο Δήμος Λοκρών για τα αποτελέσματα των ελέγχων ανίχνευσης αντισωμάτων covid19

Στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Λοκρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον περιορισμό της διασποράς του, συνδιοργανώθηκε στις 14-15 Ιουνίου δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19 στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας με τη συμμετοχή 556 κατοίκων (τα αποτελέσματα των οποίων επισυνάπτονται σε link εδώ)

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα το 77% των κατοίκων που υποβλήθηκαν στον έλεγχο ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19 έχουν αποκτήσει ανοσία (427 θετικοί και 129 αρνητικοί).
Το δείγμα είναι μεγάλο, δηλαδή θεωρείται αντιπροσωπευτικό, και το ποσοστό είναι ανοσίας είναι υψηλό. Την επόμενη εβδομάδα η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα έχει ολοκληρώσει την αναλυτική επεξεργασία των αποτελεσμάτων και τα συμπεράσματα της μελέτης θα δημοσιοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των πρώτων αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας δηλώνει:

«Ο Δήμος Λοκρών πρωτοπόρος στη Στερεά Ελλάδα έκανε μια απόλυτα επιτυχημένη πιλοτική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ομάδα του Καθηγητή Ιατρικής κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη στο πλαίσιο μελέτης της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικά και δείχνουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανοσίας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα τα επεξεργασμένα αποτελέσματα που θα μας δώσουν μια ακόμη καλύτερη εικόνα που θα βοηθήσει πολλαπλά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τα αποτελέσματά τους μέσω του αριθμού (SID) που τους εδόθη κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο Καινούργιο Φθιώτιδας

Αποκατάσταση υδροδότησης στην περιοχή του Καινουρίου Αποκαταστάθηκε η σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *