Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ζώντας την εμπειρία του Erasmus+ στη Φθιώτιδα με τη Fthia In Action

Η ενημέρωση από τον οργανισμό Fthia In Action

35 νέοι και νέες από 7 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Λετονία, Τουρκία & Νορβηγία) ταξίδεψαν τον Απρίλιο στη Φθιώτιδα και έζησαν την εμπειρία του Erasmus+ με τη Fthia In Action συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «One Team One Dream»!

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα 09-17 Απριλίου και είχε θέμα την ομαλή ένταξη σε κοινωνικές ομάδες μέσω του αθλητισμού!

Το πρόγραμμα είχε στόχο στην ενδυνάμωση της ομαδικής κουλτούρας και ενσυναίσθησης μέσα από ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και εξωτερικών δραστηριοτήτων με βάση την μη τυπική μορφή εκπαίδευσης!

Απώτερος σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τον αθλητισμό ως ένα μέσο κοινωνικής ένταξης, να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ νέων από διαφορετικές χώρες και να αναπτύξουμε διάφορες ικανότητες σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο!

35 νέοι και νέες μαζί με τους αρχηγούς ομάδων τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συναναστραφούν με πολλά άτομα διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων, να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για τους πυλώνες και τις βασικές αρχές της ανταλλαγής (αθλητισμός, ένταξη, υγεία, λιγότερες ευκαιρίες) αλλά και να εργαστούν σε μικτά εθνικά γκρουπ.

Μέσα από συζήτηση, γόνιμο διάλογο και όμορφες δραστηριότητες καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους συμμετέχοντες σε καίρια ζητήματα και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την έννοια της ομάδας και να αναπτύξουν την κουλτούρα της ενσυναίσθησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας!

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν για όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ όπως ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια, Ευρωπαϊκό σώμα Αλληλεγγύης, DiscoverEU.

Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα δικά τους αθλήματα/παιχνίδια με βάση τους Θεούς του Ολύμπου και τα χαρακτηριστικά τους, προσπαθώντας να αναπτύξουν ιδέες που να αφορούν την ένταξη και την διαφορετικότητα των ατόμων!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας και σε συνεργασία με το Δήμο Καμένων Βούρλων και το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων συγκεντρωθήκαμε 90+ άτομα και πραγματοποιήσαμε καθαρισμό της παραλίας καλύπτοντας συνολικά 2,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Μιλήσαμε για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας ότι αποτελούν καίριες προτεραιότητες του προγράμματος Erasmus+, ενώ επίσης μιλήσαμε για τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικών δράσεων για το περιβάλλον σε ολόκληρη την περιοχή των Καμένων Βούρλων!

Ταυτόχρονα αρκετοί νέοι και καθηγητές της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συμμετέχοντες και συναδέλφους από άλλες χώρες και να συζητήσουν σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μεριάς μας στον Δήμο Καμένων Βούρλων, το δήμαρχο κ.Συκιώτη Ιωάννη και τον αντιδήμαρχο κ.Πενταλιό Λεωνίδα που ήταν δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και των δράσεων μας, καθώς και το Galini Wellness Spa & Resort και τον κ.Δόση Παύλο στα Καμένα Βούρλα για την υπέροχη φιλοξενία της ανταλλαγής μας!

Το moto της ανταλλαγής που πραγματοποιήσαμε φέτος στη Φθιώτιδα είναι απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό: Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει! Και ξέρετε ποιο είναι το ωραιότερο άθλημα;

Αυτό στο οποίο έχουν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν!

Η ανταλλαγή νέων «One Team One Dream» αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και συγχρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού προγραμμάτων δια βίου μάθησης (EL02) Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Λίγα λόγια για τη Fthia In Action

 Είμαστε μία άτυπη ομάδα νέων με έδρα τη Φθιώτιδα όπου προσπαθούμε ενεργά από το 2019 να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε δράσεις στον τομέα της μη τυπικής μορφής εκπαίδευσης σε τοπικό,
εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα ασχολούμαστε με τον εθελοντισμό και την προώθηση και ενίσχυσης της κουλτούρας του εθελοντισμού πραγματοποιώντας αρκετές δράσεις στην περιοχή μας, όπως καθαρισμούς, δενδροφυτεύσεις κ.ά.!
Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να συμμετέχετε μελλοντικά σε μία κινητικότητα νέων Erasmus+ ή σε εθελοντικές δράσεις, τότε ακολουθήστε μας σε

-Facebook: Fthia In Action & Instagram: Fthia In Action και ενημερωθείτε πρώτοι για αυτές!

-https://fthiainaction.wixsite.com/fthia

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Erasmus+ και τις δράσεις μας, μη διστάσετε να μας στείλετε mail στο fthiainaction@gmail.com και θα χαρούμε πολύ να σας πούμε για αυτά!

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει μια ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Variety»

Ο 81χρονος θρυλικός σκηνοθέτης θέλει να γυρίσει μια ταινία για τον θρυλικό τραγουδιστή, με πρωταγωνιστή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *