Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

2o Sterea Run – Αναλυτικές πληροφορίες

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει φέτος για δεύτερη φορά, το StereaRun, 5 δηλαδή δρομικοί αγώνες, σε 6 πόλεις καιστις 5 πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων και δη στις πόλεις: Ερέτρια – Χαλκίδα, Καρπενήσι, Άμφισσα, Λιβαδειά και Λαμία.

Έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό και στόχο να δημιουργήσουμε την δική μας ξεχωριστή αθλητική ταυτότητα, το δικό μας αθλητικό brand και με οδηγό την τεράστια ομολογουμένως επιτυχία του 1ουStereaRun, όπου περισσότεροι από 5.000 συμμετέχοντες και εθελοντές, το κατέστησαν από την πρώτη ημέρα θεσμό, αποφασίσαμε, με την αιγίδα και την στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, τους συμμετέχοντες Δήμους (Χαλκιδέων, Ερετρίας, Καρπενησίου, Δελφών, Λεβαδέων, Λαμιέων) τους Συλλόγους Δρομέων των ανωτέρω Δήμων, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, να καθιερώσουμε μια μοναδική εμπειρία για όλο τον αθλητικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο, μέσα από 5 σπάνιας ομορφιάς διαδρομές, μέσα από 5 εμβληματικούς αγώνες – ταξίδια, στην ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση και την γαστρονομία των πανέμορφων πρωτευουσών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι πληρούν ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός υψηλότατου επιπέδου αγώνα δρόμου.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις κάτωθι ημερομηνίες:

Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος (21.1 χλμ. Ερέτρια – Χαλκίδα ,10 χλμ. Σκυτάλη, 1.5 χλμ παιδικό): 4Ιουνίου

KarpenisiNightRun (10, 5, 1.5 χλμ.): 15 Ιουλίου

AmfissaNight – Ηνίοχος Δρόμος (21.1, 5, 1.5 χλμ.): 2-3 Σεπτεμβρίου

Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος(10, 5, 1.5 χλμ.): 24 Σεπτεμβρίου

LamiaRunFestival (10, 5, 1.5 χλμ.): 30 Σεπτεμβρίου

Ταυτόχρονα έχουμε την τιμή να συμμετέχουν στους αγώνες μας ως ambassadors – πρεσβευτές, κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές του είδους της της χώρας, όπως η Στερεοελλαδίτες :Αναστασία Μαρινάκου, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 1.500 στα 3.000 μέτρα, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 8.000 μέτρα ανωμάλου δρόμου και νικήτρια τόσο στα 5.000 όσο και στα 10.000 μέτρα στον Μαραθώνιο της Αθήνας, με καταγωγή από Εύβοια, Ματίνα Νούλα1η στον διεθνή μαραθώνιο Θεσσαλονίκης ΜέγαςΑλέξανδρος,3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθώνιου στην Αθήνα, 5η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου Αθήνα, με καταγωγή από το Καρπενήσι, Γιώργος Διαλεκτός πρώην Πανελλήνιος Πρωταθλητής στα 3.000 μέτρα στιπλ, και εν ενεργεία αθλητής αλλά και προπονητής ορεινού τρεξίματος, με δεκάδες διεθνείς συμμετοχές και καταγωγή από την Βοιωτία.

Το StereaRun 2, πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για υψηλού επιπέδου αγώνες, με την δική του σελίδα «sterearun.gr», προκηρύξεις αγώνων, πιστοποιημένες διαδρομές, επαγγελματικές χρονομετρήσεις, Live Streaming, βαθμολογία των συμμετεχόντων, πλήρη και υψηλού επιπέδου εξοπλισμό των συμμετεχόντων και των εθελοντών, καθώς. Τα έξοδα των αγώνων καλύπτονται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους συμμετέχοντες Δήμους, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα έσοδα δε διατίθενται το σύνολο τους για κοινωφελείς σκοπούς.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά:«Παρουσιάσαμε το 2022 το StereaRun, με στόχο την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και την προβολή του τόπου μας. Θέλαμε να μάθουν όλοι ότι η Στερεά Ελλάδα σε προκαλεί… να τρέξεις για να τη γνωρίσεις. Και τολμώ να πω ότι το καταφέραμε, χάρη στη δική σας ανταπόκριση. Καταφέραμε -μαζί με τους 5.000 περίπου δρομείς που συμμετείχαν- να αναδείξουμε το StereaRun σε ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας.

Είμαστε και πάλι εδώ, λοιπόν, στην αφετηρία του 2ου StereaRun. Επανερχόμαστε, πιο έμπειροι, ακόμη πιο καλά οργανωμένοι, για να καθιερώσουμε πλέον την αθλητική διοργάνωση που διασχίζει όλη την Στερεά Ελλάδα και ενώνει όλες τις Περιφερειακές μας ενότητες. Σας περιμένουμε όλους στην αφετηρία του δεύτερου StereaRun».

O Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά:«Οι συμμετοχές, τα σχόλια, οι κριτικές, ο τρόπος που με το καλημέρα αγκαλιάσετε το StereaRun,αποτελεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση, κίνητρο αλλά ταυτόχρονα και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για έναν αγώνα που ήρθε για να μείνει, όπως με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο μας ζητήσατε 5000 και πλέον συμμετέχοντες, 5 έως 91 ετών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μαζί με τους 700 συγκλονιστικούς εθελοντές που ήτανδίπλα σας.
Με την θετική ενέργεια που εσείς μας τροφοδοτείτε, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αυτόντο χρόνο, προσκαλώντας σας ταυτόχρονα να απολαύσουμε μαζί, το 2ο μέρος του Sterea Run, αρχής γενομένης στις 4ΙουνίουστηνΕύβοια και τις μοναδικές Χαλκίδα και Ερέτρια, με το Καρπενήσι, την Άμφισσα, την Λιβαδειά και την Λαμία να ακολουθούν.».
OΠρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Σουλιώτηςδήλωσε σχετικά: «Κάνουμε θεσμό μια πετυχημένη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πανέμορφων περιοχών μας. Φέτος βάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να κάνουμε τους αγώνες του STEREARUN τους πιο επιτυχημένους του φετινού καλοκαιριού. Η συνεργασία Περιφέρειας και ΠΕΔ εγγυώνται το αποτέλεσμα.»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου επί τη ευκαιρία της φιλοξενίας της Τιμίας Κάρας

Λόγω της παραμονής της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *