Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, με στάση στη Μακρακώμη

 

Κλασσικά αυτοκίνητα θα κάνουν στάση στη Μακρακώμη στα πλαίσια του 51ου Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ στις 28/9/2023

Η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Μακρακώμης:

Η Κοινότητα Μακρακώμης στάση για το 51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στην Κεντρική πλατεία της Κοινότητας από τις 14:30 έως και τις 17:00.
Τα 60+ κλασσικά αυτοκίνητα θα περάσουν από την πλατεία της πόλης κάνοντας μια μικρή στάση για έλεγχο χρόνου δίνοντας μας την ευκαιρία να τα θαυμάσουμε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ: Δράση με φίνο φθινοπωρινό άρωμα Ελλάδας!

Μόλις λίγες μέρες απέμειναν πριν την εκκίνηση του 51ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, μιας όμορφης Regularity εκδήλωσης Κλασικών αυτοκινήτων της Ελλάδας, που διοργανώνει εδώ και πενήντα χρόνια η ΦΙΛΠΑ!
Φέτος ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, έχει συνολικό μήκος διαδρομών 550 χιλιόμετρα, εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.
Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον ξένων πληρωμάτων, εκκινεί την Πέμπτη 28/09 στις 13:30 με αφετηρία τη φιλόξενη πόλη της Λαμίας (LAMIA EXPO). Από εκεί τα πληρώματα μέσω ειδικών διαδρομών που διέρχονται υπέροχα δάση και μαγευτικές τοποθεσίες, θα κατευθυνθούν προς το Καρπενήσι που αποτελεί και το επίκεντρο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με το κλασικό αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας μεταξύ των κατηγοριών Classic Regularity και Touring.
Στην κατηγορία Classic Regularity τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε επτά (7) Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας την ημέρα, με προκαθορισμένη Μ.Ω.Τ. (υποκατηγορίες Red μέχρι 50χλμ./ώρα & Green μέχρι 48χλμ./ώρα), με δορυφορική χρονομέτρηση της Anube Sport και live αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στην κατηγορία Touring τα πληρώματα θα απολαύσουν εξίσου την οδήγηση στις Ε.Δ.Α., ωστόσο με σημαντικά μικρότερο αριθμό και μήκος διαδρομών, αλλά και χαμηλότερη Μ.Ω.Τ.
Αξίζει να αναφερθεί πως η ΦΙΛΠΑ συμμετέχει στους εορτασμούς των 75 Χρόνων της Porsche και ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα έχει θεσμοθετήσει την ειδική κατηγορία βράβευσης Porsche Cup για όσα πληρώματα συμμετάσχουν στο 51ο Διεθνές Ράλλυ με την κλασική τους Porsche, είτε στην κατηγορία Classic Regularity, είτε στην κατηγορία Touring.
Πιο αναλυτικά.
Την Πέμπτη 28/9, πρώτη μέρα του αγώνα τα αυτοκίνητα εκκινούν από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν προς το Καρπενήσι, με ενδιάμεση μικρή στάση στη Μακρακώμη/Αγ. Γεώργιο καλύπτοντας μία απόσταση 130 χλμ. περίπου.
Την Παρασκευή 29/9, ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία του Καρπενησίου και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Επισκοπή όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση. Από εκεί θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς το Καρπενήσι καλύπτοντας συνολική απόσταση ανά κατηγορία, η μεν Classic Regularity 189 χλμ., η δε Touring 132 χλμ.
To Σάββατο 30/9, τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα, η δράση ξεκινά εκ νέου και τερματίζει στο Καρπενήσι. Αυτή τη φορά τα πληρώματα θα διέλθουν από εξίσου μαγευτικά τοπία της Ευρυτανικής γης, με κατεύθυνση την εντυπωσιακή Γέφυρα Τατάρνας. Αφού καλύψουν Ε.Δ.Α. συνολικού μήκους 193χλμ. (Classic Regularity) και 97 χλμ.(Touring), ο αγώνας θα τερματίσει στο Καρπενήσι, ενώ η επίσημη απονομή των βραβείων στους νικητές αυτού του μοναδικού ταξιδιού θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Montana Spa Hotel.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ΟΠΑΣΤΕ και το Δήμο Καρπενησίου για τη συνδιοργάνωση, και όλους τους υποστηρικτές-χορηγούς: Montana Hotel & Spa, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Δήμο Αγράφων, I.KTEO Κόμβος Μαρούσι, Παπαδοπούλου, Hyundai, Voyager, ALD Automotive-Leaseplan, Mc Gregor Golf/Zenetos Bikes

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πέθανε ξαφνικά ο Γιάννης Ράμος στα 47 του….

Θλίψη για τον χαμό του 47χρονου Γιάννη Ράμου   Σε ηλικία 47 ετών έφυγε ξαφνικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *