Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ακόμα πιο ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

 

Συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα  του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη

Η στενή συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «χάρη στο σταθερό και ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία. Σε συνεργασία με την αμερικανική Κυβέρνηση, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να συνεχιστεί αυτή η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις στη χώρα».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και στις εμβληματικές επενδύσεις που σηματοδοτούν την επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας, όπως συνέβη με το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων από την αμερικανική ONEX Shipyards.

«Οι μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζονται και στους τομείς της πληροφορικής, της έρευνας, της τεχνολογίας και των φαρμάκων, με επενδύσεις εκατομμυρίων από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google, η Amazon Web Services, η Microsoft, η Meta και η Pfizer. Τέτοιες επενδύσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων της χώρας. Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε κίνητρα που θα προσελκύσουν τόσο Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές του εξωτερικού όσο και επενδύσεις σε νέα καινοτόμα πεδία», επισήμανε ο κ. Σκρέκας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη ΛΑΡΚΟ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης

  Όπως ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *