Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Μέτρα τώρα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας. Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής”

Ο Αλ. Τσίπρας στη σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς ενόψει της 85ης ΔΕΘ

Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη συζητώντας με παραγωγικούς φορείς ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε ο κ Τσίπρας:

“Η ατολμία της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκάλεσε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπερχρέωση και έλλειψη ρευστότητας. Σήμερα, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αφορά κάθε νοικοκυριό, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, και είναι το τρομακτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο είμαστε μπροστά.

Το κύμα ακρίβειας που δεν απειλεί μονάχα την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά και τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, η οποία αναγκάζεται να ακολουθήσει το κύμα των ανατιμήσεων διότι έχει να αντιμετωπίσει τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια όσο και στις πρώτες ύλες στα βασικά αγαθά.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό ίσως είναι το τελειωτικό χτύπημα. Μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο.
Είναι η ώρα να δούμε με ποιόν τρόπο θα παρέμβουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει πριν αυτά γίνουν ανυπέρβλητα. Πριν αυτός ο φαύλος κύκλος συμπαρασύρει τόσο την αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των πολιτών όσο και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – συνολικά τους επιχειρηματίες στη χώρα μας.

Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Η στρατηγική της κυβέρνησης να παρακολουθεί ως θεατής εναρμονισμένες πρακτικές, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, και να μην παρεμβαίνει, δηλώνοντας ότι «η αγορά μπορεί να αυτορρυθμιστεί από μόνη της», είναι μία ανεύθυνη, αν όχι εγκληματική στρατηγική. Αυτή τη στιγμή το κόστος ενέργειας στη χώρα μας είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη. Και εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας και της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, ως αποτέλεσμα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος.
-Ουσιαστική ρύθμιση της αγοράς ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να λειτουργήσει ορθά ο ανταγωνισμός και να μειωθούν τα τιμολόγια.
-Διαφορετική τιμολογιακή πολιτική από τη ΔΕΗ που είναι στρατηγικός ενεργειακός πυλώνας.
-Πρόγραμμα επιδότησης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους ενεργοβόρους τομείς.
-Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
-Πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
-Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά.
-Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη.
-Επέκταση των επιδομάτων θέρμανσης και σε ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και αυτό αφορά ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα λόγω του πιο ψυχρού και μεγαλύτερου σε διάρκεια χειμώνα.

Επιπλέον, μπροστά στο τεράστιο κύμα αυξήσεων, ζητάμε την επέκταση των επιδομάτων που υπάρχουν σήμερα.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην Ντόχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ

  Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 Στις 10:00 (ώρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *