Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Από ένα συρματόσχοινο κρέμεται η πεζογέφυρα της Κοιλάδας των Τεμπών

Θαμμένη στα λασπόνερα παραμένει ακόμα η Λάρισα σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου είναι είτε πλημμυρισμένο είτε κατεστραμμένο από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας αρχίζει σταδιακά να αποκαθίσταται αλλά σε πολλές κοινότητες τα νερά δεν μπορούν να βρουν διαφυγή. Στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, στην Αγιά Μαρίνα και στον Άγιο Θωμά τα νερά από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν λιμνάσει και δεν μπορούν να φύγουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και στην κρεμαστή πεζογέφυρα μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11.9.2023) το ύψος του νερού στην Κοιλάδα των Τεμπών έφτασε τα 18 μέτρα φτάνοντας την πεζογέφυρα (στην Αγία Παρασκευή). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλέον ένα κομμάτι της γέφυρας έχει αποκοπεί και κρέμεται από ένα συρματόσχοινο…

Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή και η Εθνική Οδός δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν αποτραβηχτούν τα νερά και γίνει έλεγχος.

Η Λάρισα είναι αποκομμένη από τη Θεσσαλονίκη και σιδηροδρομικά γιατί από εκεί περνάνε και οι γραμμές του τρένου, ενώ ούτε οι υπεύθυνοι μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα πόσες μέρες θα χρειαστούν ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο, αποκλείουν όμως το να γίνει εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσει κάποιος από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα πρέπει να πάει Βέροια, Γρεβενά φτάνει στην Καλαμπάκα από την Εγνατία Οδό, Τρίκαλα από εκεί Καρδίτσα και μετά στη Λάρισα. Δηλαδή μία παράκαμψη πέντε ωρών.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του Πηνειού πέφτει απομακρύνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

Σήμερα ξεκινά και η αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας από τα ειδικά κλιμάκια.

www.newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Bραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023: Τιμήθηκε ο Δήμος Δομοκού με τρία βραβεία! [εικ.]

  Μια σημαντική διάκριση για τον Δήμο Δομοκού, μία θετική “πινελιά” στην δύσκολη περίοδο που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *