Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
DCIM101MEDIADJI_0005.JPG

Αρνητικές εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα-εξηγήσεις ζητούνται από τον Κ. Σκρέκα

Τέσσερις μήνες μετά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Θήβας, που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πολίτες, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, με την οποία ζητά να παρουσιασθεί στην Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, μετά και την δημοσίευση της πολυσέλιδης δραματικής επιστολής του Γενικού Διευθυντή του ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, προς τους δημάρχους της περιοχής, που αναδεικνύει την έντονη ανησυχία του για την διαμορφωθείσα κατάσταση των έργων του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και τις αυτόθροες αρνητικές εξελίξεις, που σημαίνουν και οικονομική βλάβη των δημοτών.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουλκιώτης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, μεταξύ άλλων, να απαντήσει:

​Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μην αποκλειστούν από τη δημόσια χρηματοδότηση το 3ο κύτταρο της Θήβας και οι δύο Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Λαμία και Χαλκίδα.
Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την επιβάρυνση των πολιτών (έμμεση ή άμεση) σε περίπτωση υλοποίησης των προαναφερόμενων έργων με ΣΔΙΤ.
Γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην σύγκλιση συνεδρίασης του ΚΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη, δημοπράτηση και κατασκευή του Γ’ κυττάρου του ΧΥΤΑ Θήβας.
Εάν έχουν αναζητηθεί ευθύνες των εμπλεκομένων υπηρεσιών, λόγω μη έκδοσης της ΑΕΠΟ, παρά τις δηλώσεις σας στην Βουλή;
Πού οφείλεται η μη αξιολόγηση των προτάσεων ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα.
Σε τι οφείλεται η παραμονή σε εκκρεμότητα των υποσχέσεων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, όπως προκύπτουν από την σχετική επιστολή του Διευθυντή του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και συγκεκριμένα για: α) χρηματοδότηση της μελέτης εκπόνησης του νέου ΠΕΣΔΑ, β) δρομολόγηση της επισκευής του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, γ) δρομολόγηση της κατασκευής του κόμβου ΜΕΑ/ΧΥΤΑ Θήβας, δ) χρηματοδότηση της συμπληρωματικής χρηματοδότησης της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Χαλκίδας και ε) οικονομική τακτοποίηση ποσού 1.229.526,00 € που αφορά χρηματοδότηση μέρους του εξοπλισμού για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.
Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα παραπάνω, σε σχέση με την προκαλούμενη βλάβη στον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κλειστά τα σχολεία, Παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λοκρών, 8/2

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Λοκρών για την Τετάρτη 8/2/2023 Η απόφαση του Δημάρχου Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *