Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου αρχίζουν και φέτος τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας Βόλου

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα (έως και τις 7μμ) αρχίζουν και φέτος τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας Βόλου στις αίθουσες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου) στον Βόλο.

Η Σχολή θα λειτουργήσει κι πάλι φέτος με τρεις τάξεις και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα μέχρι το Πάσχα. Θα διδάξουν δε συνολικά 14 καθηγητές με πλούσια διδακτική πείρα και αστρονομική κατάρτιση. Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα και οι μαθητές θα εφοδιάζονται με ειδικό φάκελο που θα περιέχει το αντίστοιχο βιβλίο της κάθε τάξης με τα απαιτούμενα γραφικά υλικά.

Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές στον Άγιο Στέφανο, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και θα σημειώνεται στο ειδικό παρουσιολόγιο της κάθε τάξης.

Εξάλλου, μετά από τα μαθήματα της Σχολής το Σάββατο, θα επακολουθήσει η σπουδαία ομιλία του αστροφωτογράφου των Αθηνών κ. Θεοφάνη Ματσόπουλου που θα πραγματοποιηθεί στη Β1 αίθουσα του Οικονομικού Τμήματος, με θέμα: «Αποστολή στα Μεγαλύτερα Αστεροσκοπεία του Κόσμου».

Πριν την έναρξη της ομιλίας θα γίνει, αφενός η απονομή του βραβείου του «Έλληνα Ερασιτέχνη της διετίας 2021-22» στον κ. Νίκο Ματσόπουλο, που υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια ως αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και αφ’ ετέρου η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας για το νέο έτος 2023.

Ο Θεοφάνης Mατσόπουλος, βραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ για πλανητάρια και αστροφωτογράφος, θα παρουσιάσει την εμπειρία του μέσα από εικόνες και βίντεο από τις φωτογραφικές αποστολές στα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία του κόσμου στις οποίες συμμετείχε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πάνω από 35 νέα κρούσματα κορονοϊού

Την Δευτέρα  30/1/2023 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό στην Λαμία. Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *