Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χέρι βοηθείας πρόκειται να δώσει ο νέος Κτηνίατρος Νίκος Σακκάς που προσλήφθηκε στο Δήμο Αγράφων

Χέρι βοηθείας πρόκειται να δώσει ο νέος Κτηνίατρος Νίκος Σακκάς που προσλήφθηκε στο Δήμο Αγράφων, ως νέος επιστημονικός συνεργάτης στη δυσκολότερη εποχή για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που κινδυνεύουν από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τον αφανισμό των κοπαδιών από τούς λύκους.

Να τονιστεί ότι για πολλά χρόνια η θέση του Κτηνιάτρου στο Δήμο Αγράφων ήταν κενή και πλέον η παρουσία του πρόκειται για μια αναλαμπή στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Δήμος και κάτοικοι. Ο κ. Νίκος Σακκάς από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη που αναλαμβάνει θητεία από το Νοέμβριο αλλά και με την ιδιότητα του Κτηνίατρου, θα στηρίξει το Δήμο Αγράφων ο οποίος έχει ως βάση του το ζωικό κεφάλαιο, εξυπηρετώντας τον κτηνοτροφικό κόσμο σε όλα τα θέματα που τον απασχολούν και δίνοντας λύση στα ποικίλα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει.

Ο κ. Νίκος Σακκάς με καταγωγή από τη Λάκκα Σουλίου είναι εκτός από απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιατρός που υπηρέτησε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της περιοχή των Αγράφων από το 2019 μέχρι πρόσφατα.

Το γραφείο του θα βρίσκεται στη Δυτική Φραγκίστα και από εκεί προγραμματισμένα θα επισκέπτεται τα χωριά.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε για το θέμα: «Η επιλογή κάποιων νέων επιστημόνων να εγκατασταθούν μόνιμα στα χωριά μας και να συνεισφέρουν από θέση ευθύνης που αναλαμβάνουν, δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας, φιλοδοξώντας συγχρόνως στην προσέλκυση νέων μόνιμων κατοίκων με βασικό όχημα τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και την εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης ώστε σε μερικά χρόνια τα χωριά των Αγράφων να σφύζουν και πάλι από ζωή όπως ήταν παλιά.»

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *