Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας για σκάνδαλο NOVARTIS: “Ξεκινάμε την διαδικασία αξίωσης αποζημιώσεων – Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ”

Για το σκάνδαλο NOVARTIS και τις διαδικασίες που ξεκινά η Ελληκική Κυβέρνηση, ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Την διαδικασία αξίωσης αποζημιώσεων απο την εταιρεία Novartis για το σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών εκκίνησε η ελληνική κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, η κυβέρνηση απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να διαβιβάσουν στοιχεία.

Είχε προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που καταγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την απαίτηση αποζημιώσεων.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το ΝΣΚ θα προτείνει στο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Ξεκινήσαμε την διαδικασία και ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η θεατρική ομάδα Ελασσόνας, «οι σάτυροι» σε μια υπέροχη κωμωδία του R. Wilson, «Κληρονομιά… να σου πετύχει! »

Η θεατρική ομάδα Ελασσόνας, «οι σάτυροι», μετά από δυο περίπου χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *