Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιατί ο Δήμαρχος “παρακάμπτει” την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης;;;

Σχετικά με τις πολιτιστικές και τουριστικού ενδιαφέροντος  εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον Δήμο Μακρακώμης, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/9/2021, ασκήθηκε  σκληρή κριτική  από την αντιπολίτευση (όπως η τοποθέτηση Δ. Λιάγκα)  για το πώς διοργανώνονται και τα χρήματα που ξοδεύονται. Όπως με την τελευταία,  «Δρόμοι των Γεύσεων» που υποτίθεται  υποστηρίζονται  τοπικές επιχειρήσεις, αλλά τελικά επιλεκτικά όπως αποδείχτηκε….  Ακόμα και για την προβολή των εκδηλώσεων, το ίδιο γίνεται.

Εκδηλώσεις γίνονται “στο πόδι” , χωρίς να ζητηθούν  οικονομικές προσφορές  αλλά με απευθείας αναθέσεις,  χωρίς μέτρο σύγκρισης της ποιότητας και των  «περγαμηνών»  του κάθε επαγγελματία. Αλλά όλα γίνονται, όπως βολεύονται  κάποιοι συγκεκριμένοι οικείοι κύκλοι, που όλοι γνωρίζουμε ποιοι και πώς και ισχύει η παροιμία εδώ, «ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι».

Καμία τσίπα και το χειρότερο από όλα είναι  ότι το αρμόδιο όργανο του Δήμου, η Τουριστική Επιτροπή που οφείλει να γνωμοδοτεί  για τέτοιες εκδηλώσεις, δεν το κάνει. Έχει γίνει  μόνο μία συνεδρίαση της Επιτροπής εδώ και δύο χρόνια, όπως το έχουμε επισημάνει και  άλλες φορές.

Την Τουριστική  Επιτροπή που την όρισε ο Δήμαρχος, θέλει τα μέλη  της ως γλάστρες για να μπορεί να ενεργεί όπως θέλει του ακόμη και να προσλαμβάνει υπαλλήλους μέσω τρίτων επιχειρήσεων… Αυτές είναι οι κουτοπόνηρες πολιτικές σκοπιμότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση δημοσίου χρήματος και φυσικά και ψήφων…

Το δημόσιο χρήμα επιβάλλεται να διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια και με κάθε νομιμότητα.

Μας εντυπωσιάζει πάντως ακόμη κάτι  πώς ο Εμπορικός Σύλλογος  Σπερχειάδας  και της Μακρακώμης που τους  ανήκουν  τα περίπτερα της έκθεσης «Δρόμοι των Γεύσεων» δεν αναφέρονται καθόλου, ούτε στην συνδιοργάνωση, εκτός αν ενοικιάστηκαν. Αυτό, απαιτούμε να το μάθουμε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας  που τυγχάνει και Αντιδήμαρχος.

Παρακολουθείστε τι ειπώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις του Δήμου Μακρακώμης:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Χρ. Σταϊκούρας για την νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *