Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δομοκός: Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου

 

Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δομοκού της Π.Ε. Φθιώτιδας ανακοίνωσε η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΟΜΟΚΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου περιοχής Δομοκού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι άξονες:

  • Δομοκός – Κέντρο Κράτησης Δομοκού – Πολυδένδρι – Μαντασιά – Βούζι – Δομοκός.
  • Πολυδένδρι – Μακρολίβαδο – Μελιταία – Φυλιαδώνα.
  • Μακρολίβαδο – Νέος Παλαμάς.
  • Περιοχή Ομβριακής – Παναγίας και πέριξ αυτών.

Κατά περίπτωση και ανάλογα με τις φθορές που έχουν διαπιστωθεί, θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας, θα αντιμετωπιστούν οι καθιζήσεις και ανωμαλίες του οδοστρώματος με εξισωτική στρώση, θα διαμορφωθούν τάφροι αποστράγγισης και θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες σήμανσης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Παρεμβαίνουμε με ακόμη μια εργολαβία στην περιοχή του Δομοκού για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Στόχος μας παραμένει η βελτίωση της προσβασιμότητας μέσα από τη συστηματική συντήρηση του οδικού δικτύου, παράλληλα με τα νέα μεγάλα και αναπτυξιακά οδικά έργα, τα οποία προωθούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: 

«Ανταποκρινόμαστε άμεσα και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Δομοκού, όπου ξεκινούν εργασίες την επόμενη περίοδο για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών του τόπου μας». 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην Κάρυστο για την ενημέρωση ου CLLD LEADER Νότιας Ευπβοιας και Σκύρου βρέθηκε ο Ευάγγελος Κούκουζας

Στην Κάρυστο για την ενημέρωση ου CLLD LEADER Νότιας Ευπβοιας και Σκύρου βρέθηκε ο πρόεδρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *