Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δράση ανακύκλωσης στο Δήμο Λοκρών σε συνεργασία με το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης

Νέα δράση για την ανακύκλωση στην Αταλάντη

Ο Δήμος Λοκρών στοχεύει στην αύξηση της ανακύκλωσης, μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων, ώστε να ενισχυθεί το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακτάται και ανακυκλώνεται.

Προς την κατεύθυνση αυτή την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης και στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Διαχείριση Απορριμμάτων-Ανακύκλωση» που πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ζούκη Τάνιας, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προώθησης των δράσεων κυκλικής οικονομίας, διαλογής στην πηγή και κάθε άλλης πρακτικής φιλικής προς το περιβάλλον, σε μαθητές της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Αταλάντης.

Από την πλευρά του Δήμου Λοκρών συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παπανικολάου και κ. Έλενα Κυριάκου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλη Παπανικολάου σχετικά με τον σωστό τρόπο διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και τα διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στο Δήμο Λοκρών.

Η αντιδήμαρχος κ. Έλενα Κυριάκου, τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης ως πράξη πολιτισμού και τη συμβολή της στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη συνοδεία των Αντιδημάρχων και της υπεύθυνης καθηγήτριας, διένειμαν ενημερωτικό υλικό σε κατοίκους και καταστηματάρχες με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θρήνος – 21χρονος πέθανε ξαφνικά – Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του

Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του 21χρονου καλαθοσφαιριστή Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *