Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Δύο ελληνικοί προορισμοί που συνδυάζουν μοναδικά βουνό και θάλασσα: η Κρήτη και η Πελοπόννησος

Οι διακοπές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο προσφέρουν χαλάρωση χωρίς ορδές τουριστών, χαμηλές τιμές και ιδανικές θερμοκρασίες, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ξεχωρίζοντας 10+1 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το φθινόπωρο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικοί προορισμοί που συνδυάζουν μοναδικά βουνό και θάλασσα: η Κρήτη και η Πελοπόννησος.

Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα, να επισκεφθούν γραφικές πόλεις αλλά και χωριά μέσα στην ορεινή φύση και να κάνουν τις τελευταίες βουτιές – όσο ο καιρός το επιτρέπει – σε εντυπωσιακές παραλίες. Για την Κρήτη η Telegraph αναφέρει ότι «από το σύνολο των ελληνικών νησιών, διαθέτει τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή περίοδο με αξιόπιστο καιρό. Οι θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου κορυφώνονται στους 25 βαθμούς Κελσίου, πέφτοντας γύρω στους 18 βαθμούς τη νύχτα» και ότι το νησί «έχει 10 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά».

«Μπορεί τα αξιοθέατα να είναι καλύτερα στα βόρεια, αλλά η νότια Πελοπόννησος προσφέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς Κελσίου και περίπου 9 ώρες ηλιοφάνειας», γράφει η Telegraph για την Πελοπόννησο. Επίσης, προσθέτει ότι υπάρχουν δραστηριότητες για όλους και μια καλή επιλογή από πολυτελή ξενοδοχεία δίπλα σε αμμώδεις παραλίες γύρω από τη γραφική πόλη της Καλαμάτας και κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής.

Οι υπόλοιποι προορισμοί για φθινοπωρινές διακοπές που προτείνει η Telegraph είναι:

Χβαρ, Κροατία
Cinque Terre, Ιταλία
Νότια Γαλλία
Μαγιόρκα, Ισπανία
Κύπρος
Τουρκία
Puglia, Ιταλία
Ανδαλουσία και Costa del Sol, Ισπανία
Σικελία, Ιταλία

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Καρπενησίου αποφάσισε να εκδώσει 34 σχετικές άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

Ο Δήμος Καρπενησίου αναλογιζόμενος τις ανάγκες του για τον καθορισμό των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *