Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δυσφορία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την «εξαφάνιση» Τσίπρα από τις εσωκομματικές διαδικασίες

Μπορεί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αποφεύγει τεχνηέντως να εμπλακεί στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού, ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το όνομά του εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη δημόσια συζήτηση μεταξύ των στελεχών.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του πρώην υπουργού και πάλαι ποτέ συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «οι επιλογές που έγιναν ανέδειξαν ότι κάποιοι ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και βιάζονταν να αναλάβουν. Άλλοι επέλεξαν να τοποθετηθούν για να διασφαλίσουν πιθανούς μελλοντικούς ρόλους, με τον νέο ή τη νέα πρόεδρο, και άλλοι επέλεξαν τακτικίστικες τοποθετήσεις. Κάποιοι άλλαξαν άποψη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά ήταν ήδη αργά». Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Σπίρτζης «φωτογράφισε» συγκεκριμένο υποψήφιο/α αναφέροντας πως κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν το κόμμα.

Την ίδια ώρα πάντως πολλά στελέχη, και ιδίως από το στρατόπεδο των υποψηφίων, εκφράζουν δυσφορία για τη στάση που τηρεί ο κ. Τσίπρας από την ημέρα της παραίτησής του και μετά. Όπως αναφέρουν, αρχικά έφυγε για εβδομάδες εκτός Ελλάδος με την οικογένειά του, δίχως να λαμβάνει υπόψη του πως το κόμμα προσπαθεί να συνέλθει από δύο μεγάλες ήττες εθνικών εκλογών (της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου). Αυτό είχε ως συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να βρει βηματισμό χωρίς το πλέον πολύπειρο πρόσωπο που διαθέτει, δίχως να υπάρχει ο παραμικρός συντονισμός και με έναν Σωκράτη Φάμελλο να αναλαμβάνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

Όπως σημειώνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ακόμη και πρόσωπα που βρέθηκαν δίπλα στον κ. Τσίπρα, ορθώς μεν δεν ενεπλάκη στις διαδικασίες διαδοχής του στηρίζοντας κάποιον από τους 5 υποψήφιους, ωστόσο θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στο κόμμα αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετέχοντας σε συσκέψεις και αποδεικνύοντας με μεγαλύτερη θέρμη ότι αποτελεί τον εγγυητή της ενότητας. «Η διάδοχη κατάσταση θα ήταν πιο ομαλή εάν ο Τσίπρας δεν «εξαφανιζόταν». Δεν το έκανε όμως» αναφέρουν σημαίνοντα στελέχη με παράπονο.

Θεωρητικά η επόμενη εμφάνιση του μέχρι πρότινος προέδρου θα γίνει ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών, όταν θα πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Παρουσίαση του βιβλίου “Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο”

  Η πρόσκληση για την Παρουσίαση του βιβλίου “Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο” στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *