Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα Σπερχειάδας την Παρασκευή18/6

Τελικά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας που έγινε στις 18/6/1944.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, επίσημους χαιρετισμούς, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο που βρίσκεται έξω από τον Άγιο Νικολάο του πολιούχου της πόλης και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ιστορική ξενάγηση στον παλιό Άγιο Νικόλαο από τον εκπαιδευτικό κ. Θεόδωρο Ριρή. (Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε)

Όπως μας έγινε γνωστό από πληροφορίες από επίσημη πηγή, προγραμματίστηκε βεβιασμένα και μετά από διάφορες «πιέσεις» και παροτρύνσεις.

Βέβαια να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την καταστροφή της Σπερχειάδας αλλά για το Ολοκαύτωμα της και δεν αντιλαμβανόμαστε προς τι αυτό το μεγάλο ατόπημα. Πόσο μάλιστα όταν η ίδια η Κοινότητα Σπερχειάδας στις 28/5/2021 ψήφισε ομόφωνα να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα ως Μαρτυρική Πόλη. Να υπογραμμιστεί έγινε μετά από σχετικό αίτημα  Τοπικού Συμβούλου, πριν από ένα χρόνο που πέρασε από «Συμπληγάδες Πέτρες» εως ότου να συζητηθεί….

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν γιορτάζεται η καταστροφή της πόλης όπως θέλουν κάποιοι…. αλλά τιμάται και μνημονεύεται το ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος.

Έτσι θα υποστηρίξουν την διεκδίκηση να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική Πόλη, παρουσιάζοντας το Ολοκαύτωμα ως … μια καταστροφή;;;

Που θα καταθέσουν τα στεφάνια;;;

Δεν θα τιμήσουν τον φόρο αίματος των ηρώων και αμάχων της Σπερχειάδας;;;

Η ιστορία έχει καταγράψει ότι τέτοιες θηριωδίες των Ναζί προσδιορίζονται ως ολοκαύτωμα και όχι ως καταστροφές μόνο.  Όταν καίνε και λεηλατούν την πόλη, όταν έχουμε ανατινάξεις εκκλησιών και σχολείων, όταν έχουμε  δολοφονηθέντες αμάχους  με απύθμενο μίσος  που πυροβολήθηκαν πισωπλατα  ενω προσπαθούσαν μάταια να ξεφύγουν. Και πώς γλίτωσαν οι συλληφθέντες αιχμάλωτοι άμαχοι και γυναικόπεδα που ήταν 400-450 άτομα με βάση τον  ” ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ” αριθμό φύλλου 33-35 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1972) ….

Αναφέρονται 70 ονόματα εξ αυτών στις πλάκες του Ηρώου και πόσοι άλλοι δεν είναι καταγεγραμμένοι…

 

Σπερχειάδα: Ότι απέμεινε από την Ναζιστική θηριωδία – Παλιός Αγιος Νικόλαος

Ευελπιστούμε τουλάχιστον στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 18/6/2021 να αναφέρεται ως Ολοκαύτωμα για την ορθή και πιστή διατύπωση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δείτε σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί συ σχετιζόμενα με την διεκδίκηση να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική Πόλη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνάντηση αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 22 Απριλίου

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *