Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξελίξεις με τους εργαζόμενους στον Δήμο Καμένων Βούρλων, που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης

Στις θέσεις τους οι “εργαζόμενοι Covid” στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.fonografos.net, με προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, θα συνεχίσουν να απασχολούνται στο Δήμο Καμένων Βούρλων, οι δέκα εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία έχουν καταθέσει.

Σημειώνεται ότι με την αίτησή τους οι εργαζόμενοι ζητούν, να αποδέχεται ο Δήμος τις υπηρεσίες τους, μέχρι το Δικαστήριο να κρίνει το εργασιακό τους καθεστώς, ισχυριζόμενοι, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα πόστα, όπου τοποθετήθηκαν και όχι πρόσκαιρες και ευκαιριακές.

Παράλληλα, είναι γνωστό, πως σε όλους του Δήμους και τα ΝΠΔΔ της χώρας, εργαζόμενοι προσφεύγουν στα Δικαστήρια, για να κατοχυρώσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, θεωρώντας, ότι είναι καταχρηστική η σύναψη διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς τους εγκλωβίζει σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Ο  Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα, που δημιουργεί στη λειτουργία των Δήμων, η υποστελέχωσή τους σε όλες τις υπηρεσίες. Είναι άδικο οι εργαζόμενοι να εκπαιδεύονται σε ένα πόστο και μετά να πρέπει να σταματήσουν, χωρίς οι θέσεις τους να καλυφθούν από άλλα άτομα. Μακάρι να μας δινόταν από την Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα, να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό και να μην στηριζόμαστε σε ημίμετρα.».

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Έκθεση ζωγραφικής της Κερασίας Τουλιάτου

Εγκαίνια – παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής της Κερασίας Τουλιάτου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *