Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα

 

Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Φθιώτιδας

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, η έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, στο γραφείο του στην Λαμία – Πλ. Ελευθερίας 13.

Στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία DANIEL, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να πλήξει την Π.Ε. Φθιώτιδας από σήμερα έως και την Πέμπτη7-9-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Σανίδας Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π. Στ. Ε. κα. Πλατιά Αλεξάνδρα, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Στ. Ε. κ. Πολύζος Ζώης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π. Στ. Ε. κα. Ζωβοΐλη Αθανασία, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας, εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας, ο Διευθυντής ΕΜΑΚ Λαμίας κ. Λιάσκος Θεμιστοκλής, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη κα. Παληού Ιωάννα, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Στυλίδας κ. Μπίχας Βασίλειος, εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του Νομού.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας δήλωσε : «Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προσφυγή Μαμάκου κατά Καλογιάννη για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στις πλημμύρες

Για πρώτη φορά στα χρονικά συγκροτείται η αρμόδια επιτροπή πριν τις εκλογές! Προσφυγή στην Επιτροπή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *