Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας

 

Ενημέρωση  – Ανακοίνωση  από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν την 22 και 23 Απριλίου 2023, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκε:

Στην Αττική:

σε μπαρ-εστιατόριο, η μη έκδοση 3 αποδείξεων,
σε καφέ-μπαρ-εμπόριο οίνου, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας,
σε καφέ-σνακ μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας και
σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

σε καφέ μπαρ-εστιατόριο, η μη έκδοση 10 αποδείξεων,
σε καφέ, η μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
σε καφέ-ουζερί, η μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού καθώς και εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού καθώς και 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΠΕΚΑ, ΣΕΠΕ και Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ολοκληρώθηκαν στο Δίστομο οι εργασίες του Διαπανεπιστημιακού Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου για τις μαρτυρικές κοινότητες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων μνήμης της Σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 οι εργασίες του διήμερου Διεπιστημονικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *