Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του 4ήμερου e-σεμιναρίου εξοικονόμησης ενέργειας, “Energy Scouts”

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 5η φορά –  40 συμμετέχοντες από 28 εταιρίες.

Η εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος κι η εξοικονόμηση ενεργειακών ή άλλων πόρων, ήταν οι κύριες θεματικές ενότητες του e-σεμιναρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση “Energy Scouts”, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του έργου «Young Energy Europe 2.0», το οποίο εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης, Κατασκευών και Ασφάλειας των Αντιδραστήρων της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK).

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε για 5η φορά με επιτυχία με 40 συμμετέχοντες από 28 εταιρίες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Γεώργιος Γιτσούδης, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμμάτων και Κατάρτισης στο ΕΒΕΑ, Γεώργιος Μανουσάκης εκπρόσωπος ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Εμμανουήλ Βλαχογιάννης – Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στις εταιρίες τους, προσδιορίζοντας τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις που χρειάζονται, ώστε οι επιχειρήσεις τους να εξοικονομήσουν ενέργεια, με γνώμονα την «πράσινη» ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο διάστημα αυτό το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα επισκεφτεί τις εταιρίες και θα βοηθήσει στις σχετικές μετρήσεις. Τα πορίσματα της μελέτης τους θα παρουσιαστούν σε υβριδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκέμβριου και ώρα 17:30, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα εξηγήσουν το πώς οι ίδιοι θα μπορέσουν να στηρίξουν τις εταιρίες τους, ώστε να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Οι συμμετέχοντες θα πιστοποιηθούν ως «Energy Scouts» και θα λάβουν βεβαιώσεις με τις σφραγίδες της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ όσοι διακριθούν, θα συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που πραγματοποιούνται στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες:
https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/young-energy-europe-ii-ekpaideytiko-programma-gia-tin-exoikonomisi-energeias-stin-epicheirisi?no_cache=1 και https://dual.com.gr/young-energy-europe/ ή μπορεί να επικοινωνήσει στο E-Mail young-energy-europe@ahk.com.gr ή στα τηλέφωνα 210 6419036 και /-028.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προειδοποίηση για σφοδρή επιδείνωση του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας…

Προειδοποίηση για σφοδρή επιδείνωση του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, συνθήκες παγετού και χιόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *