Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εμπαιγμός, παραποίηση πρακτικών του Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης – Όσα αποκαλύφθηκαν στην συνεδρίαση 14/12/2023 [ΒΙΝΤΕΟ]

Απαράδεκτες καταστάσεις αποκαλύφθηκαν και πάλι ότι έχουν συμβεί στον Δήμο Μακρακώμης. Μεταξύ άλλων, παραποίηση πρακτικών που προφανώς έχουν την σκοπιμότητα τους…

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 14/12/2023, στην ενότητα των Ερωτήσεων, τον λόγο πήρε ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Σπερχειάδας  κ. Δημήτρης Καραντζούνης και έκανε ερωτήσεις.

Αρχικά ο Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει λάβει ακόμα απαντήσεις σε αιτήματα του που αφορούν τον φάκελο για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη, μιας και ξεκίνησε από προτασή του 20/5/2020. Τόσο για το περιεχόμενο του φακέλου που κατατίθεται στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να ενημερωθεί για το υλικό που εμπεριέχει και αν χρειάζεται/μπορεί να συμπληρωθεί, όσο και για τον φάκελο που έχει παλιότερα γίνει αίτημα όπως δήλωσε ο κ. Κ Σπανός για να τον δει.

Σημειώνεται ο συγκεκριμένος Τοπικός Σύμβουλος είναι αυτός που έκανε επίσημα και θεσμικά την πρόταση για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη και ξεκίνησε η όλη διαδικασία. Αλλά ούτε στην ειδική επιτροπή τοποθετήθηκε – έστω τιμητικά- ούτε κάποιος  από την επιτροπή τον ενόχλησε, για το πλούσιο υλικό που διαθέτει προς αξιοποίηση για την διεκδίκηση, που πολλάκις έχει επισημάνει ότι παρά την αντιμετώπιση που έχει δυστυχώς, επιθυμία και στόχος είναι να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική Πόλη. Άλλωστε για αυτό και έκανε την πρόταση, η οποία έγινε 78 χρόνια μετά… Όλο αυτό το διάστημα κανένας άλλος δεν είχε ασχοληθεί…

Στα παραπάνω τελικά μετά από αρκετά και μία μικρή οχλαγωγία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τσελεπής Χρήστος τον ενημέρωσε ότι μπορεί να πάρει τον φάκελο από την επομένη ημέρα από το Δημαρχείο. Εύλογα σημείωσε τότε ο κ. Καραντζούνης, γιατί δεν ενημέρωσαν σχετικά εγγράφως και εγκαίρως και τον ανάγκασαν να κάνει την ερώτηση στο Δ.Σ.…

Στην συνέχεια ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που ανέδειξε ο Τοπικός Σύμβουλος ήταν όπως ανέφερε και εξήγησε, ότι με βάση την ένσταση που έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς, τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης που έλαβε ως απάντηση της, είναι καταφανώς παραποιημένα! Δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του, η παρέμβαση του πού έκανε αλλά και ούτε ο κ. Σπανός έκανε σχετική εισήγηση όπως καταγράφεται! Καταφανώς λοιπόν, υπάρχει παραποίηση πρακτικών. Τότε μετά από σχετική «βαβούρα», ο γραμματέας του Δ.Σ απάντησε ότι αναφέρονται αποσπάσματα πρακτικών και όχι όλα όσα έχουν ειπωθεί…. Δηλαδή, η Αποκεντρωμένη ζητά στοιχεία από συνεδρίαση για εξέταση αιτήματος/ ένστασης και ο Δήμος της απαντά με …αποσπάσματα… που όπως θέλει δίνει…  και όχι με όλη την διαλογική συζήτηση όπως ακριβώς έγινε…. Αν είναι δυνατόν!

Επίσης ο Τοπικός Σύμβουλος τόνισε ότι αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, ότι έφυγε η Αντιπολίτευση από την ψηφοφορία, ενώ δεν έγινε έτσι… Η  Αντιπολίτευση έφυγε από το σύνολο σχεδόν των θεμάτων . Ρώτησε λοιπόν πότε ψήφισε το Δ.Σ. ομόφωνα για τον φάκελο ώστε να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος και να αν θέλει να συμπληρώσει, καθώς δεν ψηφίστηκε ποτέ! Και πως βέβαια θα το κάνει αν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλου…

Τότε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πάνος Κοντογεώργος στο γνώριμο ύφος του που δεν ήταν παρών καθώς μίλαγε στο τηλέφωνο και εκείνη την ώρα, επέστρεψε στην συνεδρίαση, άρχισε τα γνωστά του για να μην δοθούν οι απαντήσεις και έκανε παράπονα στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι μιλά πολύ ώρα ο Τοπικός Σύμβουλος… Λαμβάνοντας όμως την αποστομωτική απάντηση που προκάλεσε και γέλια, ότι μπορεί να προβεί σε τροποποίηση του κανονισμού και του νόμου στη Βουλή, όπως έγινε με τα χρέη αιρετών που εκλέχτηκαν μιας και ήταν ένας από αυτούς, μιλάμε για τους γνωστούς μπαταχτσήδες που πήραν άφεση απο τους βουλευτές με τροποποιηση νόμου!

Ο δε Πρόεδρος του Δ.Σ. προέβη – άστοχα – και σε μομφή προς τον Τοπικό Σύμβουλο ότι δείχνει ότι θέλει να «κοντράρει» την επιτροπή για την διεκδίκηση της πόλης να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη, τον έβαλε στη θέση του ο Τοπικός σύμβουλος, παρά που τον έχουν απομονώσει αυτός θέλει να βοηθήσει,ακόμα και αυτή την στιγμή,  είναι ο άνθρωπος που από αυτόν ξεκίνησε η όλη διαδικασία με την πρόταση του αλλά και τις ενέργειες για την προώθηση της!

Τέλος, ο Τοπικός Σύμβουλος αναφέρθηκε και σε ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα, στα μπάζα από έργο του Δήμου Μακρακώμης που έχουν πεταχτεί στο πλατανόδασος του Σπερχειού. Και ενώ έχει δεσμευτεί ο Δήμος, ότι θα τα απομακρύνει, δεν το έχει κάνει εδώ και μήνες…. Τόνισε δε, ότι ο κ. Κοντογεώργος που είχε πει ότι θα μεριμνήσει για τα συγκεκριμένα μπάζα και γνωρίζει την περίπτωση, δεν κάθισε μέσα στην αίθουσα, καθώς την περίμενε την …ερώτηση και προφανώς δεν είχε τι να πει… .

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με όσα ειπώθηκαν:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η θρυλική «ποιήτρια» της νεοϋορκέζικης πανκ ροκ Πάτι Σμιθ έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 14 και 15 Μαρτίου

Η θρυλική «ποιήτρια» της νεοϋορκέζικης πανκ ροκ Πάτι Σμιθ έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *