Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα τρισεκατομμύριο disposable ποτήρια χρησιμοποιούνται ετησίως και ουσιαστικά αναλογούν επτά από αυτά σε κάθε άτομο στον πλανήτη

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα χάρτινα ποτήρια περνούν καθημερινά μπροστά από τα μάτια σας και πού αυτά καταλήγουν; Μία βόλτα στις πλατείες, στους εμπορικούς δρόμους ή ακόμη και μία πιο προσεκτική παρατήρηση στον χώρο εργασίας σας μπορούν να αποκαλύψουν πολλά!

Το food industry παγκοσμίως αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση για πιο βιώσιμες, αλλά και υπεύθυνες επιλογές. Αποκτά νέα αισθητική και άποψη, επικεντρώνεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και επιβάλλει αρτιότητα από τη σύλληψη της ιδέας για κάθε γευστική δημιουργία και την προετοιμασία της μέχρι την τελική παρουσίαση και το styling. Έτσι, και οι χάρτινες συσκευασίες τροφίμων έχουν πλέον μπει στη ζωή μας ως μία συνειδητή κίνηση σεβασμού προς το περιβάλλον.

Ένα τρισεκατομμύριο disposable ποτήρια χρησιμοποιούνται ετησίως και ουσιαστικά αναλογούν επτά από αυτά σε κάθε άτομο στον πλανήτη. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως τα περισσότερα κατασκευάζονται από παρθένα υλικά, όπως π.χ. τα δέντρα, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής. Επίσης, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν – μιας και καλύπτονται από πλαστικό σε ποσοστό περίπου 5% έτσι ώστε να κρατούν το περιεχόμενο μέσα χωρίς διαρροές. Ελάχιστες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μπορούν να αναλάβουν την επεξεργασία και τον διαχωρισμό τους.

Say yes to no more plastic
Κι όμως, ανακαλύψαμε χάρτινα ποτήρια που πραγματικά «αγκαλιάζουν» τη βιωσιμότητα, αναδεικνύουν την απόλαυση με όρους «πράσινης» ανάπτυξης και μεταβάλλουν την παγκόσμια κουλτούρα. Η Proton Pack αποτελεί το καινοτόμο brand που κατ’ αποκλειστικότητα δημιουργεί unique plastic free χάρτινα ποτήρια με στόχο τη διαφορετικότητα, τη φροντίδα προς τον πλανήτη και την αγάπη για τη γεύση. Άλλωστε, δύο δεκαετίες πίσω άρχισε να γράφει τη δική της πολύτιμη ιστορία, που έμελλε να ανατρέψει τους κανόνες του food packaging στην Ελλάδα.

Η Proton Pack, πιστή στην eco friendly παραγωγή, δημιουργεί tailor made και ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ανάγκη. Τα πάντα ξεκινούν από τη μελέτη των αναγκών κάθε brand και καταλήγουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ποιοτικών και ανθεκτικών προϊόντων, με διάρκεια στον χρόνο και πιστοποιητικά καταλληλότητας. Αξιοποιώντας υλικά φυσικής προέλευσης και απολύτως ανακυκλώσιμα – όπως το ζαχαροκάλαμο – κάθε συσκευασία δεν αλλοιώνει τη σύσταση και τη γεύση των τροφίμων ή των ροφημάτων και παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον. Όλη η προϊοντική γκάμα της εταιρείας ξεχωρίζει για τη ντελικάτη σχεδίαση και το εξαιρετικό φινίρισμα, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και έναν ιδιαίτερο στόχο. Προσδίδει αξία στο τελικό αποτέλεσμα.

Η Proton Pack τολμά να κάνει τη διαφορά! Αναπτύσσει τη δραστηριότητά της με περιβαλλοντική συνείδηση, ειλικρίνεια και ηθική. Και επιτρέπει σε όσους την εμπιστεύονται να κάνουν ελκυστικές, αλλά και τεκμηριωμένες επιλογές. Η πρωτοποριακή εταιρεία για τα παγκόσμια δεδομένα βλέπει πέρα από τα προφανή και συνεχώς ανακαλύπτει νέα τεχνογνωσία που ενισχύει την αειφορία, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προκόπι Ευβοίας: 440.000€ για την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Μητρόπολη Χαλκίδος: Συνεργασία για την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Οσίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *