Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο πρ. αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος – Αθώα η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελ. Τουλουπάκη

Οι αποφάσεις του Ειδικού  Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και  την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη

Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το in.gr,  οι ανώτατοι δικαστές κήρυξαν αθώο ομόφωνα τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και αθώο επίσης κατά πλειοψηφία για άλλες τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Αθώα έκριναν οι 13 ανώτατοι δικαστές την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για την οποία πείστηκαν ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας που την οδήγησε στο εδώλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βίκυ Ηλιοπούλου, ανακοίνωνε την απόφαση, το εδώλιο του πρώην υπουργού ήταν κενό για πρώτη φορά από την έναρξη της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες ανέβασε πυρετό.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023

Διαβάστε στο fonografo.net τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Δευτέρας. Πατήστε ΕΔΩ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *