Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Επεκτείνεται το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Ανθήλης

Έργο επέκτασης αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ανθήλης

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Κατασκευή αρδευτικού αγωγού εμπλουτισμού υδάτων στην Τ.Κ. Ανθήλης», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 300.000€. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειου κλειστού δικτύου άρδευσης, συνολικού μήκους 1.700 μ., με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων άρδευσης που αντιμετωπίζει ο Τ.Ο.Ε.Β. Ανθήλης, λόγω της ανεπάρκειας του αρδευτικού ύδατος στο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο.

Ο υπό κατασκευή αρδευτικός αγωγός αποτελεί επέκταση των δύο υφιστάμενων αγωγών, οι οποίοι τροφοδοτούνται από εγκατεστημένα και ηλεκτροδοτημένα αντλητικά συγκροτήματα του Τ.Ο.Ε.Β..

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Για την κατασκευή του έργου δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις. Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Υλοποιούμε ένα έργο προϋπολογισμού 300.000€, που θα δώσει μια γρήγορη, αλλά και ουσιαστική λύση στην άρδευση της Ανθήλης. »Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σχεδιασμό του μεγάλου έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου. Με λύσεις άμεσες, αλλά και στρατηγικές, στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε:

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Ανθήλης. Τίθεται με αυτό τον τρόπο σε φάση υλοποίησης ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της Περιφέρειας, με τον οποίο βελτιώνεται η αρδευτική ικανότητα στις παραπάνω περιοχές και έρχεται να επιλύσει ένα πρόβλημα πιο επίκαιρο από ποτέ». Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό είναι πάντα κοντά στον ΤΟΕΒ της Ανθήλης και όλων των άλλων περιοχών. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα αποκατάστασης καταστροφών, μεγάλα αρδευτικά έργα, αλλά και μικρότερα, όπως ο νέος υπόγειος αγωγός. Έργα, τα οποία έχουν πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία και την οικονομία των Τοπικών Οργανισμών».

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αμφίκλεια: Εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Πρόγραμμα LEADER 2023-2027

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας ενημερώνει για το νέο Πρόγραμμα LEADER 2023-2027 Πρόσκληση όλων των φορέων του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *