Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η επετειακή εκδήλωση για τον Αθ. Διάκο στη Σπερχειάδα και από τι επισκιάστηκε [ΒΙΝΤΕΟ]

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , ο Δήμος Μακρακώμης παρουσιάζει την  πολιτιστική εκδήλωση “Ο Διάκος της Ιστορίας και της Παράδοσης”, σε διαφορετική πόλη..

Η πρώτη διοργανώθηκε το Σάββατο 24/7/2021 και παρουσιάστηκε και πάλι στην κεντρική πλατεία «Αθανάσιος Ακρίδας» στη Σπερχειάδα, με κλειστούς δρόμους.

Ως www.fonografos.net προβάλλαμε έγκαιρα την εκδήλωση καθώς πρόκειται για μία σοβαρή και σημαντική πολιτιστική δραστηριοποίηση στην περιοχή που οφείλουμε να τις στηρίζουμε συνεχώς.
Έτσι διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ή αιτία για όποια υποβάθμιση της και δεν σνομπάρουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική ώστε να διορθωθούν λάθη κλπ. Και δεν γράφτηκε αμέσως το άρθρο καθώς παρουσιαζόνταν και στην Μακρακώμη επόμενη ημέρα.

Δεν θα αναφερθούμε στη θεματολογία της εκδήλωσης και στο τι και πως παρουσιάστηκε και όποια σχόλια δεν έχουν νόημα, καθώς όλα επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη εικόνα με τα σκισμένα σημαιάκια που είχαν τοποθετηθεί.

Σε μία επετειακή εκδήλωση του Δήμου Μακρακώμης των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, που τιμάς τον μεγάλο εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο και την θυσία του για την ελευθερία, σε επίπεδο διοργάνωσης δεν μπορεί να έχεις τέτοια παρουσίαση της ελληνικής σημαίας, το σύμβολο της χώρας… Να είναι κουρελιασμένα και κομμένα τα σημαιάκια…. Μόνο ντροπή νοιώθει κανείς στο θέαμα τους.

Και σε αυτό ευθύνεται η διοργάνωση που επιμελήθηκε σχετικά και δεν είδε ή παρέβλεψε, την άθλια κατάσταση στα σημαιάκια,  που όλοι οι παρευρισκόμενοι είδαν και θα δουν χιλιάδες θεατές από το βίντεο.…

Με πόση προχειρότητα δυστυχώς γίνονται εκδηλώσεις στον Δήμο Μακρακώμης. Και δεν είναι κάτι που έγινε πρώτη φορά αλλά συνεχώς όπως με τα στεφάνια στην Καλύβα Στεφανή και στο Ηρώο και πως τα κατέθεσαν κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε στην ουσία το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, λόγω των ημερών, (όχι παγκύρ αλλά γνήσιο παραδοσιακό πανηγύρι) στην κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας «Αθανάσιος Ακρίδας» που από ότι φαίνεται Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης και Πρόεδρος της Σπερχειάδας την… προτιμούν και την στηρίζουν δεόντως και έτσι δυστυχώς διχάζουν δημότες και επαγγελματίες.

Η διοργάνωση πρέπει να γνωρίζει ότι οι λεπτομέρειες κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κουρελιασμένο το ανώτερο σύμβολο της χώρας.
Αυτή η φωτογραφία με τα κουραλιασμένα σημαιάκια θα είναι και στην Έκθεση Φωτογραφίας από την Κοινότητα στη Σπερχειάδα. Ελπίζουμε μην κοπεί από την Επιτροπή που ζητά για την έκθεση να αναδειχθούν οι αλήθειες…

Ως τοπικό μέσο ενημέρωσης αναρτούμε τα καλά αλλά και τα κακά με μοναδικό σκοπό την διόρθωσή τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο που κατέγραψε ο www.fonografos.net

Σχετικό άρθρο:

Δήμος Μακρακώμης: Αφιέρωμα στον μεγάλο Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Καραγκούνα”: Διατηρεί και προωθεί την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής

Ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος «Καραγκούνα» ιδρύθηκε το 1960 από μια ομάδα νέων γυναικών της πόλης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *