Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έσκαβε στην αυλή του και βρήκε τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στην Ευρώπη!

Όταν ξεκινούσε τις εργασίες στο οικόπεδο του, μόνο αυτό δεν μπορούσε να φανταστεί…

Σκελετός δεινοσαύρου που φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ευρώπη ήρθαν στο φως έπειτα από 150 εκατομμύρια χρόνια όταν ένας Πορτογάλος ξεκίνησε εργασίες στο οικόπεδό του.

Το γιγάντιο ερπετό, μέλος της οικογένειας των σαυρόποδων δεινοσαύρων στην οποία ανήκαν τα μεγαλύτερα ζώα που περπάτησαν ποτέ στη Γη, εκτιμάται ότι είχε ύψος 12 μέτρα και μήκος 25.

Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν ο ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Πομπάλ της κεντρικής Πορτογαλίας, αναφέρει το in.gr,  ξεκίνησε να σκάβει στην πίσω αυλή. Ανακάλυψε τότε μυστηριώδη, υπερμεγέθη οστά και ήρθε σε επαφή με παλαιοντολόγους για να τα εξετάσουν. Οι μέχρι σήμερα ανασκαφές έχουν αποκαλύψει τον κορμό του ζώου (University of Lisbon))

Η πρώτη ανασκαφή άρχισε το ίδιο έτος, ο σκελετός όμως δεν αποκαλύφθηκε πλήρως μέχρι τις αρχές του φετινού Αυγούστου, αναφέρει το Phys.org.

«Δεν είναι σύνηθες να βρίσκει κανείς όλα τα πλευρά του ζώου, πόσο μάλλον σε αυτή τη στάση, η οποία διατηρεί την αρχική ανατομική θέση» δήλωσε η Ελιζαμπέτε Μαλαφάγια του Πανεπιστημίου της Λισαβώνας. Τα απολιθωμένα οστά βρέθηκαν σε στρώμα του εδάφους που χρονολογείται την Άνω Ιουράσια Περίοδο, περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, είπε.

Τα ευρήματα «επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή του Μπομπάλ διαθέτει ένα σημαντικό αρχείο απολιθωμάτων από σπονδυλόζωα της Άνω Τριαδικής, και την τελευταία δεκαετία έχει προσφέρει άφθονα ευρήματα με ιδιαίτερη σημασία για την ηπειρωτική πανίδα της Ιβηρικής Χερσονήσου πριν από περίπου 145 εκατ. χρόνια» πρόσθεσε η Μαλαφάγια.

Οι ανασκαφές στο οικόπεδο συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθούν το κεφάλι και τα υπόλοιπα οστά του ερπετού.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΓΣΕΕ για απεργία: Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Η ΓΣΕΕ για την 24ωρη Γενική Απεργία   “Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *