Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Ο Γιάννης Σαρακιώτης σε Μαλεσίνα, Καινούργιο και Σκάρφεια

 

Με επισκέψεις στη Μαλεσίνα, στο Καινούργιο και στη Σκάρφεια συνεχίστηκε το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του Υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννη Σαρακιώτη.

Ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε τοπικές λαϊκές αγορές και εμπορικά καταστήματα, συνομιλώντας με τους επαγγελματίες, αλλά και κατοίκουςτων εν λόγω περιοχών. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ακρίβεια, η οποία έχει οδηγήσει επιχειρήσεις στο «λουκέτο»,νοικοκυριά στην ανέχεια και την ύπαιθρο σε ερήμωση, με τον υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας να επισημαίνει ότι: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει ένα πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων και της αισχροκέρδειας και προς αυτή την κατεύθυνση, θέτει ωςάμεσες προτεραιότητες, μεταξύ άλλων:

– τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και προϊόντα ζωτικής σημασίας, όπως παιδικές τροφές, γάλα και ψωμί, στο 0%
– τη μείωση του ΕΦΚ στον κατώτατο ευρωπαϊκό συντελεστή
– τη θέσπιση εντατικών ελέγχων κατά των καρτέλ
– την έκτακτη φορολόγηση των συσσωρευμένων υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα, τις οποίες δυστυχώς υπονόμευσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταδικάζοντας την ελληνική περιφέρεια στην εγκατάλειψη και στην ερήμωση. Όπως τόνισε: «Εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών παραμένουν ακαλλιέργητα και ανεκμετάλλευτα και στις περιοχές της Μαλεσίνας, του Καινούργιου και της Σκάρφειας, εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τις 22 Μαΐου, οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει, μέσω του προγράμματός του, την κατάργηση της απόδοσης ΕΦΚ για το αγροτικό και το κτηνοτροφικό πετρέλαιο, την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων ώστε να μπορούν να προμηθεύονται λιπάσματα και ζωοτροφές, την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, την ουσιαστική υποστήριξη του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και την ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποτελεσματικήστήριξητου αγροτικού κόσμου».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιούνιος!!! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

  1η Ιουνίου! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!! Με τον Ιούνιο ξεκινά το καλοκαίρι και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *