Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Πρόστιμα για καύση χόρτων σε οικόπεδα

Σε ισχύ η απαγόρευση κάθε χρήσης φωτιάς από 1η Μαΐου 2021 που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Πρόστιμα για τους παραβάτες

Επιβλήθηκαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση,  δύο διοικητικά πρόστιμα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση κάθε χρήσης φωτιάς από 1η Μαΐου 2021 που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος.

Το ένα Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 06-05-2021 ύψους 200 ευρώ για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικου χώρου, σε κάτοικο που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου.

Το περιστατικό έγινε στην κοινότητα Κόμμα του Δήμου Λαμίας όπου κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο πλησίον της οικίας του με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Στο συμβάν έφθασε άμεσα η υπηρεσία μας με δύο (2) οχήματα και πέντε (5) ανδρες.

Το άλλο Διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 200 ευρώ επεβλήθη την Πέμπτη 06-05-2021 στην Δημοτικη Ενότητα Νεοχωρίου του Δήμου Δομοκού πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικου χώρου, όπου επενέβη η υπηρεσία μας με δύο (2) οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Υπενθυμίζουμε και πάλι, αναφέρει σε ενημέρωση του ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Ν. Φιθιώτιδας,  Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, ότι από 1η Μαΐου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβαλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικα πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την Νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και κάθημερινα γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια επιβάλλοντας Διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 8/2/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Τετάρτη 8/2/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *