Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Φύλλα πορείας» για επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις έχουν λάβει οι 28 αστυνομικοί που αποτελούσαν την ενισχυτική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων

«Φύλλα πορείας» για επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις έχουν λάβει οι 28 αστυνομικοί που αποτελούσαν την ενισχυτική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων μετά την μάλλον αιφνιδιαστική απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου να προχωρήσει στην κατάργησή της, ενάμιση περίπου χρόνο μετά τη συγκρότησή της και παρά το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό είχε κατά κοινή ομολογία συμβάλει καθοριστικά στην μείωση της παραβατικότητας στην περιοχή.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Τσιάρα με Λ. Οικονόμου

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα με δελτίο τύπου από το Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρα, ο συμπολίτης Υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου , σχετικά με την κατάργηση της ενισχυτικής δύναμης του Α.Τ Σοφάδων.

«Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον κ. Τσιάρα πως με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, θα υπάρχει καθημερινή και συνεχής ενισχυμένη παρουσία αστυνομικής δύναμης στην περιοχή των Σοφάδων, προκειμένου να συμβάλλει στη μείωση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Εξήγησε δε πως οι αλλαγές αυτές γίνονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

Είχε αποτελέσματα

Η ενισχυτική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων είχε αναλάβει δράση τον Νοέμβριο του 2020. Για τη στελέχωση της «ενισχυτικής δύναμης» είχαν αποσπασθεί στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας 30 αστυνομικοί από άλλες Διευθύνσεις της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων κατάγονταν από το νομό μας ή όμορους νομούς και είναι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι συγκρότησαν μια ομάδα υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας. Αντικείμενό της ήταν η αποκλειστική αστυνόμευση του δήμου Σοφάδων και η ενίσχυση του έργου των υπαρχουσών αστυνομικών δομών. Η επίλεκτη ομάδα επιφορτίστηκε με περιπολίες καθ΄ όλο το 24ωρο, σε τρεις βάρδιες, με τέσσερα τμήματα των 7-8 αστυνομικών σε όλες τις κοινότητες, με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, στόχο που κατά κοινή ομολογία είχε επιτύχει σε μεγάλο βαθμό το διάστημα που επιχειρούσε στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η μόνιμη δύναμη του Α.Τ. Σοφάδων αριθμεί 33 άτομα και η ενισχυτική δύναμη είχε ουσιαστικά διπλασιάσει το δυναμικό της. Ως εκ τούτου το κενό που καλείται να καλύψει πλέον εκ των ενόντων η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας είναι μεγάλο.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα σε 80 λογαρισμούς με τα 15.000.000€

Εξονυχιτικοί οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου  με τους πολλούς “φορτωμένους” λογαριασμούς Ραγδαίες είναι οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *