Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φυσικό αέριο: Το έκτακτο σχέδιο ανάγκης της Ευρώπης, σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Άνευ προηγουμένου η ενεργειακή κρίση….

Η Ευρώπη βρίσκεται  μπροστά στον κίνδυνο κλιμάκωσης της έλλειψης φυσικού αερίου η Κομισιόν ανακοινώνει ένα έκτακτο σχέδιο.

Οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι από τον Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και υπηρεσίες της ΕΕ ετοιμάζονται για αυτό.

Σύμφωνα με το newsit.gr, στις 20 Ιουλίου αναμένεται να παρουσιαστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση απότομης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο θα έχει δυο άξονες:

• Εξοικονόμηση φυσικού αερίου στους καταναλωτές
• Εξοικονόμηση φυσικού αερίου στις βιομηχανίες

Στα νοικοκυριά προτείνεται ως σύσταση η μείωση των θερμοστατών κατά 1°C.

Οσον αφορά στα δημόσια και εμπορικά κτίρια προτείνεται να επιβληθούν υποχρεωτικοί περιορισμοί με τη θέρμανση όχι περισσότερο από 19 βαθμούς Κελσίου και τα κλιματιστικά όχι κάτω από 25°C.

Αναφορικά με τη βιομηχανία που λειτουργεί με φυσικό αέριο θα ζητηθεί η μείωση κατανάλωσης όπου είναι εφικτό: θα δοθούν προτεραιότητα στις βιομηχανίες που έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο όπως πχ την υγεία και την τροφή.

Από εκεί και πέρα έρχεται 7ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας που θα περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μη ενεργειακή εξαγωγή της χώρας. Αναμένεται επίσης να μπουν νέα ονόματα στις λίστες των κυρώσεων ειδικά κάποιων που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο Πούτιν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι ανατολικοευρωπαίοι ζητούν να μπουν και άλλες κυρώσεις στον τομέα της ενέργειας, κάτι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Πολλοί μάλιστα χαρακτηρίζουν και αστεία την πρόταση για πρόσθετες ενεργειακές κυρώσεις δεδομένου του δράματος που επικρατεί σήμερα με το ρωσικό φυσικό αέριο.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πρόγραμμα Erasmus: Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ισλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ιταλία, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Λαμιέων Θ. Καραΐσκο

Επίσκεψη στο Δήμο Λαμιέων από μαθητές του εξωτερικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus «The Final …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *