Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου προς ακαδημαϊκούς της Λαμίας: “Να συνδέσουμε, το πανεπιστήμιο, την έρευνα και τις εφαρμογές με την τοπική κοινωνία”

Γ. Οικονόμου: Να συνδέσουμε, το πανεπιστήμιο, την έρευνα και τις εφαρμογές με την τοπική κοινωνία

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Καθηγητή, κ. Παντελεήμων Μπάγκο, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών, τον Καθηγητή κ. Διονύσιο Βαβουγυϊο, Πρόεδρο Τμήματος Φυσικής, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρο ΤμήματοςΠληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Φούρλας, Πρόεδρο Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Αδάμ Μαρία, Πρόεδρο Τμήματος Μαθηματικών, καθώς και τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Στριμπάκο, Πρόεδρο Τμήματος Φυσικοθεραπείας .

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η Φθιώτιδα διαθέτει πλέον μία δυναμική ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προσπαθεί καθημερινά να στήσει έναν πανεπιστημιακό πυρήνα με σαφές αποτύπωμα. «Το βάρος τώρα πέφτει σ εμάς, ώστε να ενισχύσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μέσω συντονισμένων δράσεων. Να συνδέσουμε, το πανεπιστήμιο, την έρευνα και τις εφαρμογές με την τοπική κοινωνία και να τα φέρουμε κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας αφού άκουσε με προσοχή τις αναλυτικές τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς των ακαδημαϊκών δεσμεύτηκε, πως ο ίδιος θα στηρίξει τις προσπάθειες με σκοπό τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Σχολής Θετικών Επιστημών, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα των αντιστοιχίσεων των τμημάτων στη βάση πραγματικών κριτηρίων. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη σύνδεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, ενώ επισημάνθηκε και το θέμα των προσπαθειών δημιουργίας Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης στην Λαμία, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης.

«Για πρώτη φορά μετά από χρόνια γίνεται μία ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια στη Φθιώτιδα που δημιουργεί έναν αξιότιμο και αναπτυξιακό πόλο. Οι προσπάθειες των ακαδημαϊκών συμπολιτών μας τα βάζουν με την αποσπασματικότητα και εμείς οφείλουμε να στεκόμαστε αρωγοί», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπές ρεύματος τις επόμενες τέσσερις ημέρες

Ενημερωθείτε για τις διακοπές ρεύματος που προγραμματίστηκαν  Εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο γραμμών Μέσης Τάσης θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *