Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: “Ο πολίτης και η βελτίωση της καθημερινότητάς του βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη.”

“Στην περιοχή μας στη Φθιώτιδα, τα ποσά χρηματοδότησης προς τους Δήμους Λαμιέων, Λοκρών και Καμένων Βούρλων θα οδηγήσουν σε στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών.” αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Φθιώτιδας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου για νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της Φθιώτιδας:

“Εξαιρετική σημαντική εξέλιξη σηματοδοτεί για την βελτίωση του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη για την ένταξη έργων 59 Δήμων της Χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 196.917.118,72 ευρώ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στη Φθιώτιδα, στο Δήμο Λαμιέων το ποσό χρηματοδότησης (με ΦΠΑ) ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ και το έργο αφορά στην κατασκευή ενεργών πεζοδιαβάσεων με έξυπνο φωτισμό, συμπεριλαμβανομένου της ανακατασκευής του οδοστρώματος με μικρές τοπικές παρεμβάσεις και τις επαναδιαγραμμίσεις των διαβάσεων με νέα υλικά υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας, προκειμένου να αυξηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οδού και τα πρότυπα της οδικής ασφάλειας για τους πεζούς και τους οδηγούς. Οι εν λόγω πεζοδιαβάσεις προβλέπεται να κατασκευαστούν και πλησίον των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαμιέων, προσβλέποντας στην μεγιστοποίηση των επιπέδων ασφάλειας των μαθητών κατά την μετάβαση τους από και προς τις σχολικές μονάδες.

Στο Δήμο Καμένων Βούρλων το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ και το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις: στην κεντρική βορειοδυτική είσοδο του οικισμού Μώλου (μέχρι και του Σχολικού Συγκροτήματος), στις δύο κεντρικές εισόδους, Δυτικά και Ανατολικά, του οικισμού Καμένων Βούρλων στην παραλιακή ζώνη του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου,οι οποίες συνδέονται με τις περιφερειακές οδούς της ΠΑΘΕ, απευθείας στα πυκνοδομημένα τμήματα των οικισμών, και αποτελούν τις κεντρικές/εμπορικές οδικές αρτηρίες αυτών. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αδιαμόρφωτες νησίδες, σε τμηματικές ελλείψεις πεζοδρομίων, κρασπέδων και διαβάσεων, στην ανεπαρκή απορροή ομβρίων, σε τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, σε σημάνσεις και στηθαία ασφαλείας, καθώς και την ενίσχυση/επέκταση ηλεκτροφωτισμού. Σε οικισμούς του Δήμου θα γίνουν παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία με συχνή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών (παιδικές χάρες, σχολεία, κοινωφελή κτίρια, τουριστικές ζώνες, κεντρικές διασταυρώσεις κλπ), όπως επιστρώσεις με εγκιβωτισμένα υλικά (κυβόλιθοι), τοπικές επισκευές οδοστρώματος, επισκευές και επεκτάσεις κρασπέδων και πεζοδρομίων, ενίσχυση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, τοποθέτηση πολυκαρβονικών καθρεπτών ελέγχου κυκλοφορίας, ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, ράμπες διέλευσης ΑΜΕΑ καθώς και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.
Στο Υπεραστικό οδικό δίκτυο του δήμου, κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ, στα επικίνδυνα σημεία θα πραγματοποιηθούν τμηματικές ασφαλτοστρώσεις (αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης-τριβής) σε περιοχές έντονων οριζοντιογραφικών (στροφές) και μηκοτομικών (έντονες κλίσεις) μεταβολών, διαπλάτυνση ερεισμάτων για ασφαλή προσωρινή στάση οχημάτων λόγω βλάβης ή έκτακτης ανάγκης, εγκατάσταση οριοδεικτών, στηθαίων ασφαλείας, ενίσχυση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, και δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη Ασπρονερίου.

Στο Δήμο Λοκρών το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2.232.000 ευρώ και αφορά στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, οι οποίες όσον αφορά στο αστικό δίκτυο περιλαμβάνουν μέτρα μείωσης της ταχύτητας, μείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου και αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος, ενώ όσον αφορά το υπεραστικό δίκτυο μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας υπεραστικών – περιαστικών οδών που συνδέουν τους οικισμούς του Δήμου.
Η οδική ασφάλεια και βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν μένει στα λόγια και τις υποσχέσεις, αλλά προχωρά με συντονισμένες ενέργειες στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με την υπογραφή της ΚΥΑ εισέρχονται άμεσα σε τροχιά υλοποίησης έργα που θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην περιοχή μας στη Φθιώτιδα, τα ποσά χρηματοδότησης προς τους Δήμους Λαμιέων, Λοκρών και Καμένων Βούρλων θα οδηγήσουν σε στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών.
Ο πολίτης και η βελτίωση της καθημερινότητάς του βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας η Λαμία!

Νίκησε η Λαμία τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Με σκορ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *