Στην συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Μάλτα, συμμετέχει ο Βουλευτής Φθιώτιδος και πρώην Υπουργός Γιάννης Οικονόμου.
Το πρόγραμμα των εργασιών, στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα γύρω από ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κράτους δικαίου και ασφάλειας καθώς και δύο σημαντικές ενότητες που αφορούν την έγκριση προϋπολογισμού για την περίοδο 2026-2027 και την ιεράρχηση των πολιτικών προτεραιοτήτων του Συμβουλίου για την περίοδο αυτή.
Ειδικότερα στο ζήτημα των πολιτικών προτεραιοτήτων θα συζητηθούν δράσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες, η προώθηση και εφαρμογή της σύμβασης για την τεχνητή νοημοσύνη, η ενίσχυση και επένδυση σε διαδικασίες που προάγουν και ενθαρρύνουν την συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη διαβούλευση για ζητήματα που αφορούν το μέλλον των μελλοντικών γενιών.
*Φωτογραφία αρχείου