Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: Στήριξη ύψους 85.000.000€ στους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές

-Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές για τους κτηνοτρόφους

“Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται έμπρακτα στους Έλληνες κτηνοτρόφους και προχωρά σε στήριξη ύψους 85.949.158 ευρώ.” αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο Υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων και εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης των δικαιούχων, με βάση την με αρ. 3540/15.12.2022, πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του ΠΑΑ 2014-2022. Συγκεκριμένα εντάσσονται 65.974 δικαιούχοι με συνολικό ποσό στήριξης 85.949.158 ευρώ.

Η δέσμευσή μας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τον περιορισμό του αποτυπώματος της αύξησης του κόστους ως συνέπεια των εξωγενών κρίσεων γίνεται πράξη.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα δουν σε λίγες μέρες τα χρήματα να πιστώνονται, στήριξη που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στην ανάγκη για την αγορά ζωοτροφών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά την αύξηση του κόστους, η οποία προκλήθηκε αλυσιδωτά από τις εξωγενείς κρίσεις, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα ενισχυθούν στην πράξη. Πρόκειται για μία ενίσχυση που θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε μια αλυσίδα επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αδιαπραγμάτευτα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησής μας».”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Φλέγεται” η Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις, απεργίες και βίαιες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα

Μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια για 9η ημέρα…. Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη (23/03), για ένατη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *