Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης για Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας: “Η κωλυσιεργία του Υπουργείου είναι μνημειώδης”

“Το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας θυμίζει πλέον… Γεφύρι της Άρτας” τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Για τις «απαράδεκτες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας» θέτει προ των ευθυνών του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική ΣυμμαχίαΓιάννης Σαρακιώτης, μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί σχετική ερώτηση στις 5/11/2019 και εν συνεχεία, επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας στις 9/3/2020.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Μάιο του 2019, ικανοποίησε ένα διαρκές και δίκαιο αίτημα τόσο των τοπικών φορέων όσο και των επαγγελματιών της Αρκίτσας Φθιώτιδας, αποφασίζοντας την επανίδρυση του οικείου Λιμενικού Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2014 και έκτοτε είχαν προκύψει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και στη λειτουργία του λιμένα». Παρά τη σημασία του Λιμένα της Αρκίτσας και την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης ιδιαιτέρως προς την πληγείσα από τις πυρκαγιές του περασμένοι καλοκαιριού Βόρεια Εύβοια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει απολύτως αδρανής και αδιάφορη.

Η κωλυσιεργία του Υπουργείου είναι μνημειώδης, ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμος Λοκρών έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν το οίκημα για τη στέγαση του Λιμενικού Τμήματος, καθώς και να καλύψει τα προκύπτοντα πάγια έξοδα κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και τα έξοδα παροχής εξοπλισμού θα τα αναλάβει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας. Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται η σχετική επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεώργιου Ρουμπή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω της οποίας εκφράζεται «η λύπη και η δυσαρέσκεια» της τοπικής κοινότητας για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος.
Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Φθιώτιδας, το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντούσε είτε ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είτε ότι «όλα αυτά τα αιτήματα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα τα εξετάσουμε και, βεβαίως, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε σε γραμμές, ιδιαίτερα πορθμειακές γραμμές, όπως είναι αυτή της συγκεκριμένης περιοχής».

«Και αναρωτιέται κανείς», σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, «πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση αν δεν δινόταν “ιδιαίτερη έμφαση”..!»

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Βουλευτής Φθιώτιδας καλεί για ακόμη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας ένα οριστικό τέλος στις τεράστιες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας και αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες του έναντι της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών», ενώ ακολούθως προσθέτει: «Η επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας έχει φθάσει να αποτελεί ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα στη Φθιώτιδα.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να λάβει υπόψιν τις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας στη Φθιώτιδας και στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας, που έχουν προκύψει για τους αλιείς της περιοχής».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει για την διακ9οπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Λαμίας Σας ενημερώνουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *