Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
ΣΥΚΙΩΤΗΣ

Γ. Συκιώτης για τα ιαματικά στα Καμένα Βούρλα: “Πρέπει να λάβει τέλος η αδράνεια πολλών ετών για την αξιοποίηση τους…”

Η ομιλία του Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννη Συκιώτη στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στα Καμένα Βούρλα (9-11/10/2020) όπου το παρών έδωσαν καταξιωμένοι επιστήμονες και αυτοδιοικητικοί. (Σχετικό άρθρο εδώ)

Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι εδώ και χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης  και θα πρέπει πλέον να “ξεμπλοκάρουν” οι διαδικασίες ώστε τα Καμένα Βούρλα και πάλι να αποτελέσουν κορυφαίο προορισμό για τον ιαματικό τουρισμό.

«Η Ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική ιατρική»

 Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι,

Ως  Γιατρός Καρδιολογίας και Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων, σας καλωσορίζω στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της  Ιαματικής Ιατρικής.

Σας καλωσορίζω στον τόπο μας που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς των ιαματικών λουτροπόλεων Πανελλαδικά και Διεθνώς.

Σας καλωσορίζω στη λουτρόπολη που ήταν καθιερωμένη στο χάρτη της Ελλάδας, ως χώρος για Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας.

Στα Καμένα Βούρλα αναμφισβήτητα βρίσκονται οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές της Ευρώπης που κυρίως ενδείκνυνται για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, λουμπάγκο και άλγη της σπονδυλικής στήλης αλλά και για γυναικολογικές ή αγγειακές παθήσεις εξαιτίας κυρίως του ραδονίου που περιέχουν.

Στα Καμένα Βούρλα που ενώ χαρακτηρίζεται ως την ιστορική και γνωστή λουτρόπολη της χώρας, δεν αξιοποιεί αυτό τον πλούτο και δεν κάνει χρήση των ιαματικών της λουτρών.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) που έχει μεν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα οι ιαματικές πηγές παραμένουν ανεκμετάλλευτες ενώ δεν διαφαίνεται ένα φως στο τούνελ του ιαματικού τουρισμού.

Στα Καμένα Βούρλα που οι πολίτες και οι επισκέπτες αυτού του τόπου, στερούνται την λουτροθεραπεία και τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών με το επιχειρείν γύρω από αυτές να έχει έλθει σε τέλμα.

Έτσι καταθέτω ότι οι καθυστερήσεις και η αδράνεια πολλών ετών για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου των Καμένων Βούρλων πρέπει να λάβει τέλος.

Ο ιαματικός τουρισμός από το τόπο μας, θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν πανελλαδικώς, θα προσφέρει νέα εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας.

Θα δώσει στη «λουτρόπολη» των Καμένων Βούρλων την αίγλη και τον ρόλο που της αρμόζει στην Ιαματική Ιατρική Παγκοσμίως.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η αποκάλυψη της μακροβιότερης μελέτης στην ιστορία είναι το «κλειδί» της ευτυχίας

Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Ένα ερώτημα που αποτελούσε ανέκαθεν πρόκληση για την ανθρωπότητα, φαίνεται ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *