Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η παρέμβαση του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου  Σπερχειάδας για την Γέφυρα της Βίστριζας

Ναι μεν….αλλά….Για τέτοιου είδους παρεμβάσεις επιζητείται ενότητα και χρειάζεται ενεργή συμμετοχή και σύμπραξη όσων περισσότερων τοπικών φορέων, διαφορετικά γίνεται μόνο για αυτοπροβολή χωρίς ίχνος ενότητας..

Ένα θέμα που ο www.fonografos.net  είχε αναδείξει πάνω από 15 χρόνια πριν, την κατάσταση στη Γέφυρα της Βίστριζας και συνέχεια  επανέρχεται με αρθρογραφία, φωτογραφίες και βίντεο, έρχεται τώρα ο Εμπορικός Βιοτεχνικός Σύλλογος  Σπερχειάδας.

Ορθώς ο Σύλλογος ασχολείται με αυτό το θέμα αλλά επισημαίνεται ότι τέτοια σημαντικά ζητήματα απαιτούν ομόνοια και ενότητα από την αρχή τους που προκύπτουν. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση και διευθέτηση των ζητημάτων.

“Ο νοικοκύρης, πριν πεινάσει μαγειρεύει” και όχι συγκυριακά  όπως γίνεται τώρα που η οικονομική  κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.. Τέτοιες κινήσεις είναι κινήσεις πανικού… Η Διοίκηση του Συλλόγου πρέπει αυτή να είναι η πρώτη που να στηρίζει εμπράκτως όλους τους επαγγελματίες και μετά να έχει την “απαίτηση” να την ακολουθούν στο έργο της  που όλοι ελπίζουν να αποσκοπεί στο καλό του τόπου. Μόνο με ενότητα και σύμπραξη φορέων και αρχών θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια με αναπτυξιακή προοπτική.

Ας σημειώσουμε δε ότι πρωτίστως πρέπει να δούμε πρώτα υποδομές κλπ για την εμπορική κίνηση όπως το πιο απλό πράγμα, το παρκάρισμα – στάθμευση στην Λεωφόρο Κρίκου!

Διαβάστε την ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο όπως αναρτήθηκε στην σελίδα του στο faceboook:

“Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 το ΔΣ του Eμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδος είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κύριο Φάνη Σπανό. Σκοπός της συνάντησης ήταν να του θέσουμε θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους εμπόρους της περιοχής μας αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και χρόνια με την γέφυρα της ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ καθώς στη γέφυρα έχει τοποθετηθεί ταμπέλα που γράφει «ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ». Καθώς και δεν επιτρέπονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποκοπή της Σπερχειάδος και της ευρύτερης περιοχής από την Ύπατη και τα χωριά της που παραδοσιακά στήριζαν την αγορά μας.

Ο κύριος Σπανός μας ενημέρωσε ότι το έργο κατασκευής νέας γέφυρας έχει ανατεθεί σε εργολάβο και είναι ύψους 734.000 €. Εξ’ αυτών έχουν διατεθεί έως τώρα 201.000 χιλιάδες για εργασίες. Το έργο αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων.
Μας διαβεβαίωσε ότι από το νέο έτος βάση προγραμματισμού θα διατεθούν κονδύλια ούτως ώστε η γέφυρα να παραδοθεί μέσα στο 2023.

Για τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπερχειάδος το έργο αυτό εξασφαλίζει μία αναπτυξιακή πορεία στην περιοχή. Αποτελεί επιθυμία χρονών των κατοίκων καθώς πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην τουριστική διάσταση και την οικονομία της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα που μας δόθηκε θα τηρηθεί.
Στα υπόλοιπα θέματα που θέσαμε όπως «Η οδική σήμανση στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου στον κόμβο για Σπερχειάδα» μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει η σχετική μελέτη και θα μας απαντήσει άμεσα.

Η συζήτηση με τον κύριο Σπανό έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.”

Σημείωση: Αν επιδιώκεις πάντως να προσελκύσεις ουσιαστικά, κόσμο, ακόμα και με βροχή καταφέρνεις να τους κάνεις να περπατήσουν την γέφυρα της Βίστριζας. Αν πραγματικά υπήρχε ενότητα, με την φωτογραφία με επισκέπτες  να περνούν τη γέφυρα και λεωφορεία να περάσουν χωρίς επιβάτες λόγω φόβου και ασφάλειας, την έδειχνες  στον Περιφερειάρχη και διαφαίνονταν η αναγκαιότητα της κατασκευής της γέφυρας!

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επιδότηση επιχειρήσεων μέχρι 150.000 ευρώ για να δημιουργήσουν χώρους φύλαξης παιδιών

Μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ θα επιδοτούνται οι επιχειρήσεις ή τα εμπορικά κέντρα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *