Ακολουθήστε μας στο facebook

Ποιος τελικά εκθέτει ή εκτίθεται για το παρασκήνιο της επιτροπής, να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα, Μαρτυρική Πόλη

Πολύ παρασκήνιο για την ομάδα εργασίας-επιτροπή για να διεκδικήσει η Σπερχειάδα να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη.

Αφού διαβάστηκε τελικά η επιστολή του Τοπικού Συμβούλου στο Δ. Σ. του Δ. Μακρακώμης  ο οποίος πρωτοξεκίνησε την όλη διαδικασία, με πρόταση του να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα ως Μαρτυρική πόλη και  μετά από τις εύλογες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Χ. Δεληκούρα και Μ. Μίχου γιατί έχει αποκλειστεί ο Τοπικός Σύμβουλος (σ.σ. Δημήτρης Καραντζούνης), η απάντηση του Δημάρχου Δήμου Μακρακώμης ήταν, “όταν γίνει η Επιτροπή, η Κοινότητα Σπερχειάδας  μπορεί να προτείνει ένα μέλος”.

Το θεωρεί δίκαιο και σωστό ο Δήμαρχος να μην είναι στην Επιτροπή, έστω και τιμητικά, ο άνθρωπος που έκανε την πρόταση και ξεκίνησαν όλα από το ίδιο και τις ενέργειες του και τώρα  μετά από δύο χρόνια αφού κατέθεσε την πρόταση του, στις 8-7-2020, να γίνεται η σχετική Επιτροπή και να μην συμπεριλαμβάνεται;;;…

Και όλα αυτά είναι εμφανέστατα γιατί έγιναν μεθοδευμένα, σε αυτό το χρονικό διάστημα, με το ποτήρι να ξεχειλίζει όταν σε συνεδρίαση της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής, ο κ. Καραντζούνης διάβασε τις ανιστόρητες πληροφορίες που έδωσε για την Κατοχική Σπερχειάδα σε βιβλίο ο κ. Πάνος Κοντογεώργος, με κείμενο που το υπέγραψε ως Αντιδήμαρχος Μακρακώμης…

( Δείτε εδώ σχετικά) λέγοντας μάλιστα «έτσι γουστάρω και το έκανα»

Και φυσικά μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο,  το επεισόδιο που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ο κ. Καραντζούνης δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης.

Δείτε το βίντεο:

Έτσι τώρα ξεκίνησε προφανώς ένας άνισος «πόλεμος» πριν από τον 5ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού “Αθ. Ακρίδας” και για τα όσα έγιναν σχετικά με την χορηγία επικοινωνίας που δυστυχώς το έκαναν στο όνομα της «Ειρήνης».

Την έναρξη πολέμου την ονομάζουν ΕΙΡΗΝΗ στον Δήμο Μακρακώμης

Σε όλα αυτά τώρα έρχονται να αναθεωρήσουν τα περί σύστασης Επιτροπής οι δημόσιες δηλώσεις σε κοινωνικό δίκτυο, (facebook) δύο γυναικών – επιστημόνων (η. κ. Βασιλική Λάζου & η κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη) που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι συμμετέχουν επίσημα στην εν λόγο Επιτροπή, αναφέροντας και όλα μέλη της ( Δήμαρχος Δ. Μακρακώμης, δάσκαλος Βασίλης Κανέλλος, Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας Νίκος Τζιβελέκας υπό την τιμητική προεδρεία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας).

Ποιο επίσημη σύσταση και παρουσίαση επιτροπής δεν θα μπορούσε να γίνει….
Τελικά τι ισχύει; Όσα λένε οι δύο επιστήμονες, ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας στην πρόσκληση για συνεδρίαση (4-4-22) της Κοινότητας Σπερχειάδας ;;; Ποιος τελικά και ποιον εκθέτει και εκτίθεται;;;

Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση στις 30/3/2022:

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Τ. Κ. Σπερχειάδας στις 4/4/2022

Δείτε τις δύο δημόσιες αναρτήσεις στο facebook στις 16/3/2022 που μιλούν για Επιτροπή που ήδη έχουν οριστεί τα μέλη της!

Η κα Βασιλική Λάζου

Η κα Σοφία Βακιρτζηδέλη

 

Email από Δ. Καραντζούνη προς Δήμαρχο στις 13/3/2022

“Ενημερώθηκα από άτομα που θα συμμετέχουν, ότι αύριο Δευτέρα 14/3/2022 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής για την διεκδίκηση να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη η Σπερχειάδα.

Προσωπικά δεν μου έχει έρθει πρόσκληση και δεν έχω ενημερωθεί.

Παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά διότι η παρουσία και συμμετοχή μου στην Επιτροπή είναι επιβεβλημένη, όπως είχατε συμφωνήσει εξάλλου προγενέστερα ως Δήμαρχος σε κατ ιδίαν συναντήσεις και με άλλους, καθώς αφορά τη δική μου πρόταση και εξ αρχής ενασχόληση μου επί του ζητήματος.

Επίσης σας κάλεσα στο τηλέφωνο και δεν απαντήσατε όπως κάλεσα και την κα Καλαμάρα Ειρήνη που είναι στην γραμματεία που με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πρόσκληση για μένα.

Πότε και γιατί βγήκα από την Επιτροπή;

Έχει να κάνει με τα πρόσφατα γεγονότα με την τελευταία πρόταση μου για αξιοποίηση του Τούνελ για εκθεσιακό χώρο με φωτογραφίες με τις Μαρτυρικές Πόλεις της χώρας – που ακόμη δεν έχετε απαντήσει παρά την δέσμευση σας- και όσα ειπώθηκαν σχετικά από την επιστολή του Αναπληρωτή Δημάρχου στο βιβλίο Μνήμες Κατοχής του κ. Ανδρουλιδάκη.

Υποχρεούστε να μου απαντήσετε και να μου δώσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις.”

_______________

 

Επιστολή του Δημάρχου στις 15/3/22

_____________________

Όλα αυτά θα ξεκαθάριζαν θεσμικά και με συζήτηση, αν δινόταν ο λόγος στον Τοπικό Σύμβουλο Δ. Καραντζούνη να αναφερθεί σχετικά, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3/2022. Τον λόγο όμως δεν τον έδωσαν, αν και τον ζήτησε πολλές φορές, γιατί προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις μεθοδεύσεις τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. σχολίασε, και πάλι χωρίς πολιτική πυγμή και με ουδετερότητα που να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, ότι “έχει δημιουργηθεί μια ασυνεννοησία και συνεχίζει ότι εμείς εδώ δεν είμαστε να δικαιώνουμε ή να επιλύουμε τις  προσωπικές επιδιώξεις του κάθε δημότη.”

“Πρόεδρε είναι Τοπικός Σύμβουλος και όχι δημότης και έχει μεγάλη διαφορά” ανέφερε ο Δ. Καραντζούνης.

Πως άραγε θα τα κρίνουν όλα αυτά που δημοσιευθήκαν, τα μέλη της ομάδας εργασίας-επιτροπής την στιγμή που εκτίθενται αν ισχύουν όσα λέει ο Δήμαρχος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μείνουν αμέτοχοι και γιατί; Είναι τόσο αδιάφοροι για τα δημόσια έγγραφα που κυκλοφορούν προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά τους, αλλά και του Δήμου γενικότερα;;;

Αυτή είναι η αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο, την συμπεριφορά και το επίπεδο αντιμετώπισης.

Και παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό. Τόσα χρόνια στην εξουσία, γιατί δεν έφεραν αυτοί την πρόταση και να την υποστηρίξουν ώστε η Σπερχειάδα να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη, έστω μέχρι αρχές του 2019;;;

Πρόταση για να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη η Σπερχειάδα, στις 8/7/2020______________________

Επιδιώκουν τι δηλαδή, να καρπωθούν την προσπάθεια άλλου, αποκλείοντας τον;;;…

“Ας το πράξουν”, αναφέρει ο Τοπικός Σύμβουλος, “πάντα έτσι έκαναν και τα παραδείγματα πολλά, αρκεί να γυρίσεις το χρόνο πίσω”.

Και συνεχίζει: Εδώ τους ταιριάζει γάντι η παροιμία ” Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”…. Παρακαλώ θερμά όμως, ο φάκελος που θα κατατεθεί, για να έχει θετικό αποτέλεσμα και να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη η Σπερχειάδα, ας μην έχει την επιστολή και τις φωτογραφίες που έστειλε ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Π. Κοντογεώργος στο βιβλίο του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη “Μνήμες Κατοχής”.

“Καλή επιτυχία στην όποια Επιτροπή και εγώ με τον τρόπο μου  θα στηρίξω την “πόλη της καρδιάς μας” να διεκδικήσει και να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη η Σπερχειάδα“… καταλήγει ο Τοπικός Σύμβουλος.

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δύο αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ Λαμία 1964

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964   “Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *