Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

 

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία.

Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εστιάζει στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν λιγότερες από 10 εταιρείες παρουσιάζουν “υπερκέρδη” ύψους 3,6 δισ. ευρώ, δεν είναι δυνατόν απλά να τα κοιτάμε και να διαπιστώνουμε ότι “έχει πληγεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά” για να πλουτίσουν αυτές οι εταιρείες. Αυτά και μόνο αυτά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει δεσμευτεί να τα φορολογήσει με 90%. Ο κ. Μητσοτάκης εισέπραξε 300 εκ. αντί για 3,6 δισ. ευρώ!»

Ακολούθως, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η Ν.Δ. δεν είναι υπέρ των φόρων, τη στιγμή που μόνο πέρυσι εισέπραξε 7 δισ. ευρώ παραπάνω από φόρους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Ποιοι τα πλήρωσαν αυτά; Κατά κύριο λόγο οι μικρομεσαίοι… Και θέλουν να μας πουν ότι είναι κατά των φόρων;» ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Γιατί από 1/6/2023 μένουν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι; Μόνη κάλυψή τους είναι ο νόμος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του 2016. Αφορά τον κόσμο αυτή η εξέλιξη; Άραγε θα συζητηθεί στο δημόσιο διάλογο;»

Εν συνεχεία, κατά τη συζήτηση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο κ. Σαρακιώτης ρώτησε τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.: «Το δικό σας πρόγραμμα πόσο κοστίζει, κ. Καιρίδη;» ενώ όταν έλαβε την απάντηση «9,2 δισ. ευρώ», ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει ότι κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ και ο κ. Χατζηδάκης 8,9! Παίζετε τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός σας! Ποια μέτρα του προγράμματος της Ν.Δ. συμπεριλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο;» Μάλιστα, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο «από τον Οκτώβριο θα υπάρξει επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής», σημειώνοντας ότι «αναδεικνύεται, έτσι, πώς η κατάργηση της ρήτρας ήταν ένα απλό επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Ν.Δ.».

Ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε, επίσης, ότι: «Έως το 2019, η Ν.Δ. μας κατηγορούσε για τα επιδόματα προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας και σήμερα έχει εισάγει “pass” για οτιδήποτε. Γιατί, όταν η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χορηγούσε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι “οι Έλληνες δεν θέλουν επιδόματα, θέλουν αξιοπρέπεια”; Μετά το 2019, δεν θέλουν αξιοπρέπεια οι Έλληνες;»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού για 13 ημέρες

  Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία λόγω τη κατασκευής του στεγάστρου του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *