Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η 32χρονη ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» που αποκάλυψε η ΕΥΠ – Διατηρούσε μαγαζί με πλεκτά στο Παγκράτι – Η δράση της

Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες γύρω από την δράση της «Μαρίας Τσάλλα», της κατασκόπου που αποκάλυψε η ΕΥΠ, σε πολλούς θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο κάποιας ταινίας. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι. Η 32χρονη συμμετείχε σε ένα από τα πιο «πολύτιμα» προγράμματα κατασκοπείας της Ρωσίας, γνωστό ως «Illegals».

Η «Μαρία Τσάλλα» μέχρι χθες έμενε στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι, συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα και είχε ένα μαγαζί με πλεκτά. Και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε μια διπλή ζωή ως κατάσκοπος και ότι το πραγματικό της όνομα της ήταν Ιρίνα Αλεξάντρα Σμίροβα. Ως μέλος των «illegals» έπρεπε άλλωστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και -σύμφωνα με ειδικούς- αυτό ήταν μέρος της εκπαίδευσής της. Μέλος αυτής της επίλεκτης ομάδας κατασκόπων στην Ρωσία ήταν και η περιβόητη «Άννα Τσάπμαν», που είχε χαρακτηριστεί «femme fatale», και η δράση τους έχει φτάσει μέχρι και την μικρή οθόνη με την σειρά «The Americans».

 

Η «Άννα Τσάπμαν», η γνωστή «illegal» που συνελήφθη το 2010 στις ΗΠΑ

Το πώς δρουν οι «illegals» περιγράφεται και στην ανακοίνωση της ΕΥΠ για την αποκάλυψη της ταυτότητας της «Μαρίας Τσάλλα» που διατηρούσε μαγαζί με πλεκτά στο Παγκράτι. «Στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν “βαθύ κάλυμμα”, το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι “illegals” ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Απόμακρη και μοναχική» η «Μαρία Τσάλλα» στο Παγκράτι
Ως ένοικο «φάντασμα» χαρακτηρίζουν οι γείτονες στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι, την Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, η οποία δραστηριοποιείτο από το 2018 στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ  newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: 38 συλλήψεις μετά από τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

38 συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν (29-03-2023), σε όλο το εύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *