Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Εργασίες στην Λεωφόρο Καλυβίων

Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει για τις εργασίες που γίνονται στην Λεωφόρο Καλυβίων

Ξεκίνησε (16/3/2023) άλλη μια προγραμματισμένη παρέμβαση ανάπλασης, αυτή τη φορά στη δυτική είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Καλυβίων, από την οδό Κύπρου έως την οδό Αγίου Αθανασίου, τμήμα της μεγάλης αστικής ανάπλασης στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Λεωφόρου Καλυβίων, εκατέρωθεν, τη φύτευση νέων δένδρων, τη δημιουργία οριοθετημένων χώρων στάθμευσης (με θέσεις για ΑμεΑ και θέσεις φορτοεκφορτώσεων), την ανακατασκευή της ασφάλτου, την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED, με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπλέον στη βελτίωση της νησίδας στη Λεωφόρο Καλυβίων, καθώς και στην τοποθέτηση σηματοδότη πεζών και τη δημιουργία διάβασης πεζών, επί της οδού, στη συμβολή με την οδό Δαβάκη, τη διαμόρφωση κόμβων διασταύρωσης με κατασκευή νησίδας και λωρίδας επιβράδυνσης αριστερής στροφής στη συμβολή με την οδό Ζαΐμη και με την οδό Αγίου Αθανασίου. Κατά μήκος της πεζοδιαδρομής, μήκους 1700 μέτρων, τοποθετούνται φωτιζόμενες διαβάσεις πεζών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Συνεχίζουμε το σημαντικό έργο αναβάθμισης της νοτιοδυτικής πλευράς της πόλης, αναμορφώνοντας τη δυτική είσοδο, με σκοπό την τόνωση του τοπικού εμπορίου, τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ζητούμε άλλη μια φορά την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση, ώστε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνουμε όλοι ένα καλαίσθητο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά αλλάζουμε σταδιακά την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της…».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Για ποια θέματα συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο

Στις 11:00 την Τρίτη 28/3/2023 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *