Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα, αναφέρονται:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το πρωί της Τρίτης νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο ζωοτροφών στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας. Ο 45χρονος συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του.

Αποδεικνύεται ότι δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά στιγμή αλλά τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε την επόμενη μέρα από την επιθεώρηση εργασίας (ΚΕΠΕΚ) μαζί με το συνδικάτο γάλακτος – τροφίμων και ποτών. Αν είχαν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και όλες οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να πραγματοποιούνται οι εργασίες με τον ασφαλέστερο τρόπο θα αποφεύγονταν το ατύχημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Πρέπει να απαιτούμε να παρέχονται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τα μηχανήματα αλλά και γενικότερα στο χώρο που εργαζόμαστε, «εκπτώσεις» ούτε στη ζωή μας κάνουμε ούτε στην ασφάλεια και στην υγεία μας.

Καταγγέλλουμε στο συνδικάτο οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία ώστε να εξαλειφθούν οι παραβατικές συμπεριφορές».

Δες επίσης

Καρδίτσα – Τρίκαλα: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 26/10 έως 1/11/2026

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 26/10/2026 έως 1/11/2026 στους Νομούς Τρικάλων και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *