Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Παρουσίαση του βιβλίου της Β. Λάζου “Γυναίκες και Επανάσταση, 1821: από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος”

Η πρόσκληση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας για την παρουσίαση του βιβλίου στις 4/4/2022.

Δείτε εδώ την κα Βασιλική Λάζου να μιλά για το βιβλίο της στο www.fonografos.net

“Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Γυναίκες και Επανάσταση, 1821: από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος” της Δρ Βασιλικής Λάζου, Ιστορικού – Διδάσκουσας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Το βιβλίο πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βίωσαν τη ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου και την ανάταση της Επανάστασης. Ιχνηλατεί τις πράξεις τους, τη στάση τους απέναντι στον θάνατο, τον φόβο και την πείνα. Μιλά για τη μοίρα Οθωμανών και Ελληνίδων που βρέθηκαν μέσα στα κάστρα και τις πολιορκημένες πόλεις, στην ύπαιθρο και τα νησιά. Περιγράφει τις στερήσεις, την υποδούλωση και την προσφυγιά. Μιλά για τις επώνυμες και τις ανώνυμες γυναίκες του Αγώνα. Με λίγα λόγια, το βιβλίο παρακολουθεί τη ζωή των γυναικών εν πολέμω και εντάσσει τη δράση τους στo πλαίσιο και στα συμβάντα της εποχής.

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Την παρουσίαση του βιβλίου κάνει η κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη, Βιβλιοθηκονόμος- Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας. Συντονισμό της εκδήλωσης κάνει η κ. Ευαγγελία Γκόγια, Βιβλιοθηκονόμος – Προϊσταμένη Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Σας περιμένουμε στο Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας (Πλατεία Διάκου), τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 19.30.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Γεώργιου Φιλάρετου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι εξέδωσε το βιβλίο του Γεωργίου Φιλάρετου με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *