Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η κλιματική αλλαγή πλέον είναι εμφανής, αφού τα χιονοδρομικά κέντρα στις Άλπεις έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν τεχνητό χιόνι

Το BBC σε νέο άρθρο του αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή πλέον είναι εμφανής με κάθε τρόπο, αφού τα χιονοδρομικά κέντρα στις Άλπεις έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν τεχνητό χιόνι για να κάνουν οι επισκέπτες σκι.

Το bbc.com αναφέρει χαρακτηριστικά πως η θερμοκρασία άγγιξε τους 20 βαθμούς στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο Αντελμπόντεν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων, ενώ και στα 2.000 μέτρα, η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν.

Μάλιστα, το βρετανικό δημοσίευμα τονίζει πως η απόφαση να χρησιμοποιηθεί τεχνητό χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα δεν επηρεάζει μόνο τους πλούσιους που πηγαίνουν εκεί, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες.

Συγκεκριμένα, για την παραγωγή τεχνητού χιονιού απαιτούνται τεράστιες ποσότητες νερού, τη στιγμή που η Ελβετία κατανάλωσε συγκεκριμένες ποσότητες νερού τον φετινό χειμώνα, ώστε να μπορέσει να παράξει αρκετή υδροηλεκτρική ενέργεια για να αντικαταστήσει τις ελλείψεις στον ενεργειακό τομέα.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας λοιπόν, προειδοποίησε ότι τα θέρετρα που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, θα βασίζονται όλο και περισσότερο στο τεχνητό χιόνι για να λειτουργούν, αυξάνοντας την κατανάλωση νερού έως και 80%, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ελλείψεις για τους κατοίκους.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *