Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι μια ημέρα κατά των διακρίσεων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία”

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι μια ημέρα κατά των διακρίσεων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη διαφορετικότητα.

Πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, η ημέρα αυτή απαιτεί από όλους μας να αναθεωρήσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο τρόπος που μια κοινωνία αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία, είναι δείγμα του βαθμού πολιτισμού της, του βαθμού παιδείας των μελών της.

Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν πολλές φορές μάχη αξιοπρεπούς επιβίωσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε πόλεις και χώρους απροσπέλαστους στα περισσότερα σημεία τους, σε σχολεία δίχως πολλές φορές τις κατάλληλες υποδομές.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ως εκπαιδευτικοί από όποια θέση και αν υπηρετεί ο καθένας, οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε άοκνα για να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που να αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα παιδιά, που να παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης, ένα σχολείο συμπεριληπτικό, όπου τα παιδιά με αναπηρία θα ξεδιπλώνουν και θα αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, ένα σχολείο με τις κατάλληλες υποδομές και το ανάλογο υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η συνεργασία με κάθε φορέα, Τ.Α., εκκλησία, συλλόγους γονέων κ.ά. είναι απαραίτητη όσο και πολύτιμη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει δρομολογηθεί η ανέγερση δύο Ειδικών Σχολείων, ένα στη Λαμία και ένα στη Θήβα, μέσω του προγράμματος Τρίτση των Δήμων Λαμιέων και Θηβών αντίστοιχα. Επίσης, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δρομολογηθεί κονδύλι 1.500.000 € περίπου για τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, ενώ ανεγείρεται νέα πτέρυγα στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Άμφισσας.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και προκατάληψη… Ας φροντίσουμε να μην ξεχνάμε ότι ο ουρανός και η γης είναι για όλους (Ευρυπίδης).

Η Περιφερειακή Διευθύντρια
Δρ. Ελένη Μπενιάτα

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

8 θέματα για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων

Δείτε τα θέματα της 5ης τακτικής συνεδρίασης Πρόσκληση 5ης σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75, Ν.3852/10, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *